Adım #1: restream.io internet sitesini açın:
restream.io internet sitesi, birden çok platformda aynı anda canlı yapmanıza imkan sunan bir çoklu akış platformudur. Temel kullanım için
herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor ancak ihtiyaçlarınız artarsa ve farklı özellikler isterseniz platformun ücretli abonelik planlarını inceleyebilirsiniz.
Adım #2: Kendinize bir hesap oluşturun:
restream.io internet sitesi üzerinden farklı platformlarda aynı anda canlı yayın yapabilmek için bir hesap açmalısınız. Bunun için
kendinize bir kullanıcı adı belirlemeli, güncel olarak kullandığınız e-posta adresini yazmalı ve güçlü bir şifre belirlemelisiniz.
Adım #3: Ardından çoklu yayın yapacağınız platformların hesap bilgileriyle giriş yapın:
Kendinize bir restream.io hesabı oluşturduktan sonra aynı anda canlı yayın yapacağınız hesaplarınıza da
platform üzerinden giriş yapmalısınız. Platform üzerinden dünya çapında kullanılan neredeyse tüm platformlara giriş yapmanız ve bu platformlar üzerinden aynı anda canlı yayın yapmanız mümkün.
Adım #4: Yayın sayfasından canlı yayının yayınlanacağı hesaplarınızı seçin:
Platform üzerinden giriş yaptığınız tüm hesaplardan aynı anda canlı yayın yapmak zorunda değilsiniz. Hesapların yanında bulunan
onay butonları ile o an canlı yayın yapmak istediğiniz platformları tek tek seçebilirsiniz.
Adım #5: Enter Live Studio butonuna tıklayın:
Hangi platformlarda yayın yapacağınıza karar verdikten sonra Enter Live Studio butonu ile canlı yayın ekranını açın. Burada yayına girmeden önce
görüntü ve sesi deneyebilir, bağlantı ayarlarınızı kontrol edebilirsiniz.
Adım #6: Gerekli düzenlemeleri yapın ve Go Live butonu ile yayına başlayın:
Birden fazla platformda aynı anda canlı yayın öncesi yayın yapmak istediğiniz hesapları seçtikten ve son düzenlemeleri yaptıktan sonra Go Live butonu ile
canlı yayını başlatabilirsiniz. Hesaplarınız üzerinden yapılan yorumları yayın sayfası üzerinde görebilirsiniz.