Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

EKRAN KARTINDA BİT Mİ ÖNEMLİ VRAM Mİ? açıklama okuyun lütfen

D4®KZ€N

Üye
Merhaba arkadaşlar. ben adobe premiere pro photoshop unity 3d modelleme ve after effect için pc alıcam fakat ekran kartında hangisi daha iyi olur bilemedim. 128 bit 8gb vramli mi yoksa 192 bit 6 gb vram mi daha iyi olur? lütfen sadece bilgi sahibi olanlar yazsın bence vs yazmayın. oyun oynamayacağım bu arada pc ile bu arada 8gb nin çekirdek sayısı 1408 6gb nın 1920 lütfen yardımcı olun

Şöyle diyeyim sana ekran kartının yapacağı bir veri 128 şerit yerine 192 şeritli bir ekran kartından geçerse o veri daha hızlı işlenir veri yolu çoktur. Ekran kartında en önemli kriterlerden biri bit değeridir.. yani oyunlarda vram destekli olması iyidir. Çözünürlük arttıkça ekran kartı vram desteğine ihtiyaç duyar.. ama after effect gibi sürekli veri işleyen render alacağın bir platformda bit önemlidir.. Veri yolu arttıkça performans artar.. tabiki ekran kartının hızı kullandığı teknolojide önemli bu noktada..

D4®KZ€N

Üye
Şöyle diyeyim sana ekran kartının yapacağı bir veri 128 şerit yerine 192 şeritli bir ekran kartından geçerse o veri daha hızlı işlenir veri yolu çoktur. Ekran kartında en önemli kriterlerden biri bit değeridir.. yani oyunlarda vram destekli olması iyidir. Çözünürlük arttıkça ekran kartı vram desteğine ihtiyaç duyar.. ama after effect gibi sürekli veri işleyen render alacağın bir platformda bit önemlidir.. Veri yolu arttıkça performans artar.. tabiki ekran kartının hızı kullandığı teknolojide önemli bu noktada..
oyun oynamayacağım zaten sadece oynarsam bi cities skyline falan ona da gtx 700 ler bile yetiyor. peki şeyi sorsam 2060 192 bit mi rx 580 256 bit mi daha iyidir bit olayından dolayı çıkış yılı eski olmasına rağmen after effect de rx 580 daha çok iş görür o zaman öylemi öyleyse direk rx 580 256 bite yapışcam ben

rx580 256Bit ama rtx2060 kat kat daha güçlü bir kart. dediğim gibi GPU mimarisi daha üstün 2060'ın.. bu arada nvidia olursa kartın performansın daha iyi olur..

D4®KZ€N

Üye
rx580 256Bit ama rtx2060 kat kat daha güçlü bir kart. dediğim gibi GPU mimarisi daha üstün 2060'ın.. bu arada nvidia olursa kartın performansın daha iyi olur..
2060 lı sistem alsam sizce işimi görür mü ben bir alıp bir daha masraf yapmak istemiyorum saydığım şeyleri yapıcam sorudaki. bilemedim valla kafayı yicem az kaldı ekrran kartları desen gün geçtikçe pahalanıyor

işini görür ama 1 1 buçuk yıl sonra çıkan ekran kartları rtx 2060'ı siler.. bütçen orta halli ise al.. eğer elinde imkânın var ise ya bekle yada 3 bin serisi alabilirsin.. önceliğin cuda destekli nvidia dan yana olsun..

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar