Arkadaşlar ilk fragmovie videom, premier ve after üzerinde halen kendimi geliştirmeye çalışıyorum.
Önerileriniz nelerdir neler beni daha ileri taşır her türlü eleştiriye açığım.
Not : Slow motion yaptığım kısımlar nedense drop yiyor anlamış değilim.
ilk çalışmaya göre güzel olmuş. Sonuöta ilk yani ne bekleyebiliriz ki ilk fragmovie çalışmasından? Benimkinede bakar mısın ilk çalışmama;
Evet premier'de yaptım.
Önerilerin için teşekkür ederim. Twixtor dediğin nedir?
RSMB'yi de bilmiyorum bunları da söylersen güzel olur
Kanka Ae'nin Slowu Pr'den daha güzel çalışıyor. 60 fps çektiğin bir görüntüye %50 slow yaparsan kareleri kat kat gösterir sanki kasıyor gibi. Bunun çözümü var slowlayacağın yere sağ tıklayıp speed/duration sekmentinden "Optical Flow" seçmek. Ama fps değerine göre Optical flow kayma yapabiliyor.
Kaldı ki slowmotion yapacağın görüntünün kare hızına göre slow yap. %80-90 ideal. Çünkü Fps'i arka arkaya kare getiren birşey olarak düşünebilirsin. 60 tane küçük kağıt olduğunu düşün ve onlara resim çizdiğini düşün. bu 60 kağıt 1 saniyede arka arkaya açılırsa o çizdiğin resim animasyon gibi gözükür. Ama sen 60 kağıdı yavaşça açarsan (slow) yaparsan kasıyor gibi gözükür. 800 kağıdı 1 saniyede açarsan akıcı olur. ve %60-70 slow verirsen o kağıtlar kasıyor gibi gözükmez çünkü saniye başına açılan resim daha fazla. Her neyse Slow kesinlikle hatalı. S_EdgeRays , Uni.Ecto , Holomatrix gibi efektler kesinlikle işine yarayacaktır. Red Giant Universe , Sapphire Boris Fx ve Twixtor pluginlerini kur. Zaten Sapphire kurulu sanırım sende. Flicker koymuşsun videoya. S_BrightContrast'ı 1 kare ilerleterek ekle. Eğer patlama yerlerine efekt koymakta zorluk çekiyorsun Marker ekle. Kolay gele