Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

İnternetten para kazanıyorum vergi ödemeyi nasıl yapmalıyım?

YaX

Üye
Merhaba yaşım 16. uzun zamandır grafik tasarım, animasyon, web tasarım ve sosyal medya hizmetleri ile ilgileniyorum ve son 8 aydır güzel paralar kazanıyorum. Aylık gelirim ortalama $900-1200.
Ayrıca kendime ait bir banka hesabım yok ve paralar babamın banka hesabına geliyor ve orada tutuyorum. Kendime ait bir banka hesabı açmak istiyorum ve ceza yememek için vergi vermek istiyorum. Ne yapmalıyım?

Yapmam gereken şeyleri sırasıyla söylerseniz sevinirim. Ayrıca vergi cezası yer miyim?

Ceycey

Üye
Merhaba,

Şahıs şirketi kurabilirsiniz. Güvendiğiniz 25 veya 27 yaşın altında birisi varsa onun üstüne olabilir şirket. Bunu dememin sebebiyse genç girişimci paketinden yararlanıp vergi muafiyeti kazanmanızdır bu şekilde belirli bir gelire kadar vergi ödemezsiniz. Ondan sonra %18 vergi ödersiniz. Şahıs şirketlerinde belirli bir eşikten sonra ödediğiniz vergi oranı %20 oranına çıkabilmektedir. 18 olduğunuzda şirketi kendi üstünüze alabilirsiniz. Bunun yanında 1 yıllık Bağkur'unuzu devlet ödemektedir. 2022 için yaklaşık 1.5k diye biliyorum. Güvenebileceğin birisi yoksa ailenden birisinin üstüne de açabilirsin ama teşvikten yararlanamayabilirsin. İyice araştırmanı tavsiye ederim.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar