Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soru Render Sorunu

aes

Üye
Merhaba, normal renderlarım Onur Naci Öztürkler'in attığı videolardaki şeyleri yaptıktan sonra hızlandı. Örnek vermek gerekirse 3-4 dakikalık videolar 2-5 dakika arasında render alıyordum. Ancak şu aralar video edit işlerine biraz daha merak sardım ve birçok MOGRT dosyası indirdim. Birbirinden güzel efektler var ve ciddi anlamda iş yükünü ve süresini çok azaltıyor. Fakat bunları kullandığım anda 3 dakikalık videoda bile minimum 20-30 dakika render süresi gösteriyor. Video genelinde de maksimum 4-5 kere kullanıyorum bu 3-4 dakikalık videolarda. Geri kalan videoda efekt olarak sayılabilecek tek şey Zoom In - Zoom Out olayı. Bunun bir çözümü var mı? Herkeste mi öyle yoksa sadece benim bilgisayarımla alakalı mı?

i5 6500
R9 380
16GB Ram

Premiere Pro SSD diskine alın falan yazıyordu internette onu denedim ama hiçbir işe yaramadı. Onun dışında dediğim gibi Onur Naci Öztürkler'in videolarındaki bellek arttırma, çekirdek arttırma, ekran kartı aktif etme vb. her şeyi yaptım.

++
Bir de bu hazır MOGRT dosyalarında örneğin background opacity, text 1 color gibi çok güzel şekilde kategorize edilmiş şekilde sunuyolar. Ancak ben kendim örneğin bi yazı animasyonu yapıp onu kaydettiğimde Photoshop tarzı sağ üstte katman katman görünüyor.
1690811129216.png
Bunu nasıl dediğim tarzda kategorize edebilirim?

Hafik

Üye
Premiere pro da değilde bilmiyorum ordan mı render alıyorsun media encoder programını kullanmanı öneririm çok daha hızlı render alırsın şahsen bende öyle oluyor, öbür konuyu bilmiyorum ama

aes

Üye
Premiere pro da değilde bilmiyorum ordan mı render alıyorsun media encoder programını kullanmanı öneririm çok daha hızlı render alırsın şahsen bende öyle oluyor, öbür konuyu bilmiyorum ama
Hocam denedim ikisini de arada maksimum 20-30 saniye fark oldu bende. Boyut vs. farkı da olmuyo hemen hemen aynı oluyo diye pek kullanmadım Media Encoder'i. Ama MOGRT dosyaları eklediğimde denemiştim onda da süre aynıydı 3 dakikalık videoyu bile 20-30 dakikada render alıyodu

Hafik

Üye
anladım bilmiyorum o zaman maalesef
Hocam denedim ikisini de arada maksimum 20-30 saniye fark oldu bende. Boyut vs. farkı da olmuyo hemen hemen aynı oluyo diye pek kullanmadım Media Encoder'i. Ama MOGRT dosyaları eklediğimde denemiştim onda da süre aynıydı 3 dakikalık videoyu bile 20-30 dakikada render alıyodu

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar