Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

YouTube Video Kalitesini Düşürüyor Videosu Hakkında.

Mr.Yanık

Üye
Öncelikle selamlar,

Onur abinin kanalında YouTube'nin video kalitesini düşürdüğü ile ilgili videoyu izledim. 
Videolarımın kalitesinin neden düştüğünü anladım bu yüzden teşekkürler abi adamsın :D 
Fakat aklıma bir bölüm takıldı. Video içeriği 1920x1080 ayarında fakat bizim bu ayarı 2560x1440 yapmamızı söyledi. Böylelikle vp9 codec işlemiyle videomuzun daha kaliteli olacağını gösterdi. Şimdi 20 dakikalık 1920x1080 (16bit render) bir video yaptığım zaman maksimum taş çatlasın 2GB bir mp4 dosya boyutu çıkıyordu.
Fakat 2560x1440 yaptığımız zaman ve bit hızını 30'a çıkardığımız zaman dosyanın boyutu bir anda 8GB'a fırlıyor. Halbuki aynı dosya ama bu da bana upload konusunda sıkıntı çıkarıyor.
Benim sorum şu: Adobe premiere export bölümünü 2560x1440 olarak yapsak ama bit hızını 1080 ayarında yani 16 bit hızına göre ayarlayıp render alsak YouTube'a yükleme yaptığımızda bir sıkıntı olur mu?

Veya herhangi bir tavsiyeniz var mı? Teşekkürler :)

Black_Down*1

Moderatör
Moderatör
Mr.Yanık' Alıntı:
Öncelikle selamlar,

Onur abinin kanalında YouTube'nin video kalitesini düşürdüğü ile ilgili videoyu izledim. 
Videolarımın kalitesinin neden düştüğünü anladım bu yüzden teşekkürler abi adamsın :D 
Fakat aklıma bir bölüm takıldı. Video içeriği 1920x1080 ayarında fakat bizim bu ayarı 2560x1440 yapmamızı söyledi. Böylelikle vp9 codec işlemiyle videomuzun daha kaliteli olacağını gösterdi. Şimdi 20 dakikalık 1920x1080 (16bit render) bir video yaptığım zaman maksimum taş çatlasın 2GB bir mp4 dosya boyutu çıkıyordu.
Fakat 2560x1440 yaptığımız zaman ve bit hızını 30'a çıkardığımız zaman dosyanın boyutu bir anda 8GB'a fırlıyor. Halbuki aynı dosya ama bu da bana upload konusunda sıkıntı çıkarıyor.
Benim sorum şu: Adobe premiere export bölümünü 2560x1440 olarak yapsak ama bit hızını 1080 ayarında yani 16 bit hızına göre ayarlayıp render alsak YouTube'a yükleme yaptığımızda bir sıkıntı olur mu?

Veya herhangi bir tavsiyeniz var mı? Teşekkürler :)
Merhabalar. Bit hizini 16 ila 20 arasında tutabilirsin. Vp9 olacaktır codec YouTube da. Iyi çalışmalar.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar