merhabalar ben 11. sınıf öğrencisiyim size bir soru sormak istiyorum ben grafik tasarım istiyorum 4 yıllıklar ytenek sınavı ile alım yapıyormuş 2 yıllık okumak kötü mü ilgilenirsein çok teşekkür ederim
Öncelikle sana tavsiyem ilk olarak 4 yıllığa odaklan. Eğer 4 yıllık olmazsa 2 yıllık bölümü düşün(
tabi severek yapacaksan). "2 yıllık okumak kötü" diye bir şey net olarak söylenemez. Bazı önlisans bölümleri lisanstan daha fazla iş imkanı bulabilir. Zaten eğer 2 yıllık okursan 4 yıllığa tamamlama şansın var bunu unutma. Tabi bu dediklerime bakarak "Oo 2 yıllık daha mantıklı o zaman" diye düşünme.
Ne yapacağına karar vermeden önce çok iyi araştır. Kpss puanlarına bak ( eğer devlette çalışacaksan), iş imkanlarını araştır, senin kişilik özelliklerine uygun olup olmadığına bak. En önemlisi o bölümü severek okuyacak mısın, sana keyif verecek mi ? Bu soruları da kafanda cevaplamanı tavsiye ederim.
Bunlar sadece bir öneri. Karar elbette sana kalmış. Umarım senin için en doğru seçeneğe ulaşırsın. Kafana takılan bir şey olursa sorabilirsin.
İyi çalışmalar.