- Edit işlemi için
After Effects kullanılmaz!!!
- ikinci seçenek
Vegas Pro ile bir noktaya kadar edit işlemi yaparsın, çok eski senelerde hatta Adı
SONY Vegas 6.0d idi, bu versionda film montajı yapmıştık. Bugün Vegas Pro 20.x versiona kadar geldi. Geçmişde uzun süre kullandım, kolay basit işler için tercih edebilirsin. Bana göre bu yazılıma zaman harcamaya değmez.
- Üçünçü seçenek:
Davinci Resolve (+ alabilirsen Studio versionu) bu yazılım 18.5 beta versionu kullanıma açıldı. Şu an dünyada bunun üzerine Color yapan başka bir program yok. Hollywood üzerinde neredeyse bütün colorist sanatçıları bu programı kullanılır. Kendi sitesinde ve youtube üzerinde çok kaynak döküman var. Özellikle
Merdoglan youtube kanalında bilgi bulabilirsin. Sadece color değil,
EDIT, Ses düzenleme, 3D, tracking vs. işlemlerini (+ yeni studio versionda yapay zeka eklendi). Öyleki bir kaç iş tecrübemde kullandığım tracking işlemi çok başarılı. Edit işleminden detaylı bahsetmiyorum, bununla mükemmel işler yapabilirsin.
-
Peki benden ek bilgi: Başka profesyonel edit programlarıda var, Örneğin:
Edius,
Avid Media Composer... gibi ama bu yazılımlar daha ziyade belli kesime hitap ediyor. Başlangıç sana uygun Edit için:
Adobe Premiere Pro ile başlamalısın. Daha sonra kendini geliştirmek için belki Davinci Resolve Studio geçiş yapabilirsin.
Peki neden şimdi Davinci Resolve olmasın diyebilirsin, Belli bir seviye bilgi ve teknik alt yapın yoksa, 2 günde içinde Davinci Resolve seni terkeder
Belki kafana takılan detaylar olabilir, vaktim olduğunda buradan yanıtlarım.
Benim için uzun bir yazı oldu ama bilgi sahibi olmak istiyenlere bir not olsun, selamlar....