Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bass effect

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Eyvallah kanka. Bir de ben instagram için video hazırlıyorum ve editlemek için youtubeden bir video indirdiğimde projeyi 1.1 yapıyorum ve o karenin dolması için baya zoom yapmam gerekiyor ama o zamanda kalite çok düşüyor bunun bir çözümü var mıdır? Umarım anlatabilmişimdir.. :D
Anlatabildin ama bunun bir çözümü yok, ama şunu deneyebilirsin: videoyu kaliteleştirebilirsin, bu uygulama var mesela ama galiba paralı: , bunun dışında internete video enchancer yazarsan belki başka şeyler de çıkar

editizm

Moderatör
Moderatör
Eyvallah kanka. Bir de ben instagram için video hazırlıyorum ve editlemek için youtubeden bir video indirdiğimde projeyi 1.1 yapıyorum ve o karenin dolması için baya zoom yapmam gerekiyor ama o zamanda kalite çok düşüyor bunun bir çözümü var mıdır? Umarım anlatabilmişimdir.. :D

Videonu kare boyuta aldığında boş yerleri doldurmak için şu yöntemi kullanabilirsin. Genelde TV'lerde ve haberlerde bu gibi videolarda bahsedeceğim teknik kullanılıyor.

Videonu bir üst katmana "ALT" tuşuna basılı tutarak kopyalıyorsun. Ve alttaki videonun üzerine herhangi bir blur efekti atıyorsun. Sonra bluru %20lere 30lara getiriyorsun. Daha sonra blurlaştırdığın videonu yani arka planda kalan (alt katman daki) videoyu scale kısmından, boş kalan yerleri dolduracak kadar büyütüyorsun.

Böylece boş kalan siyah yerler, aynı videonun bir yansıması şeklinde olacak ve simsiyah bir görüntüye nazaran daha efektif bir görüntü ortaya çıkacaktır 😃

Umarım yararlı olur. İyi çalışmalar

Videonu kare boyuta aldığında boş yerleri doldurmak için şu yöntemi kullanabilirsin. Genelde TV'lerde ve haberlerde bu gibi videolarda bahsedeceğim teknik kullanılıyor.

Videonu bir üst katmana "ALT" tuşuna basılı tutarak kopyalıyorsun. Ve alttaki videonun üzerine herhangi bir blur efekti atıyorsun. Sonra bluru %20lere 30lara getiriyorsun. Daha sonra blurlaştırdığın videonu yani arka planda kalan (alt katman daki) videoyu scale kısmından, boş kalan yerleri dolduracak kadar büyütüyorsun.

Böylece boş kalan siyah yerler, aynı videonun bir yansıması şeklinde olacak ve simsiyah bir görüntüye nazaran daha efektif bir görüntü ortaya çıkacaktır 😃

evet, bu instagram videolarında kullanılıyor, Onur abinin bir videosunda da vardı

Teşekkürler yararlı oldu. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim. >3

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar