Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Büyük abiler cevaplarsa sevinirim.

D'yaebl

Üye
Merhabalar. 20 yaşındayım. Seneye üniversite sınavına girip Bilgisayar Mühendisliği gidicem. Bu sene bazı sebeplerden dolayı sınava girmiyorum. Sormak istediğim şeylere geçeyim. Seneye kadar yazılım dillerine yavaştan adım atıp öğreneyim mi? Yoksa Adobe After, Premiere ve Photoshop programlarına ve İngilizcemi geliştirmeye mi çalışayım? Seneye gittiğim zaman orda da yazılım alanında kendimi geliştiririm diye düşünüyorum. Üstelik Youtube başlama gibi bir niyetim de vardı. Çok kararsızım ya 25 26 yaşıma kadar işimi elime almış paramı kazanıp bir şeyler sahip olmak istiyorum. Az çok yardımcı veya nasihat vermek isteyen büyüklerim okursa cevaplayabilir mi?

Akdeniz

Moderatör
Moderatör
Merhabalar. 20 yaşındayım. Seneye üniversite sınavına girip Bilgisayar Mühendisliği gidicem. Bu sene bazı sebeplerden dolayı sınava girmiyorum. Sormak istediğim şeylere geçeyim. Seneye kadar yazılım dillerine yavaştan adım atıp öğreneyim mi? Yoksa Adobe After, Premiere ve Photoshop programlarına ve İngilizcemi geliştirmeye mi çalışayım? Seneye gittiğim zaman orda da yazılım alanında kendimi geliştiririm diye düşünüyorum. Üstelik Youtube başlama gibi bir niyetim de vardı. Çok kararsızım ya 25 26 yaşıma kadar işimi elime almış paramı kazanıp bir şeyler sahip olmak istiyorum. Az çok yardımcı veya nasihat vermek isteyen büyüklerim okursa cevaplayabilir mi?
''Büyük abiler'' derken ???

editorless

Üye
Dostum 19 yaşındayım ve piyasayı çok takip ettim kesinlikle beni dinlemelisin diye düşünüyorum. Bir insan onlarca işi aynı anda yapıp gelecekte o işler üzerinden para kazanamaz. Mesela sen mühendissindir ama freelancer olarak logo tasarım yapıyorsundur. Senin artık ana mesleğin grafik tasarımdır çünkü o işten para kazanıyorsun. Eğitim açısından üniversiteni bitir ama üniversiteyi 2. plana at gitsin. Hem yazılımcı hem editör olmak imkansız emin ol sadece editörken bile cut , edit , kurgu , upload derken 5-6 saatini veriyorsun. Bir meslek üzerinden kendini geliştir ve o meslekte "uzman" ol. Önceliğin kesinlikle yabancı dil olsun yoksa bu ekonomiyle falan "Tl" Cinsinden iş yaparsan ay sonu muhtemelen soğan ekmek yersin. Kolun bacağın olan bilgisayarın aniden bozulursa büyük sıkıntıya girersin. Yabancı dil öğrendiğin zaman Global'e açılırsın yani döviz cinsinden para kazanırsın. İyi bir editörsen Ae , Pr , Ph'ye hakımsen aylık 3.000$ kazanman mümkün ama kazanmak için Business English bilmen şart. Emin ol 2 sene sonra falan Üniversiteyi dondurursun. Youtube gibi mecralarda binlerce içerik üreticisi var. Global'a açılırsan 50$'a iş yapıyorum de 1 güne rahat iş bulursun. Günde 5-6 saatini video başı 50$'a ayırdığını düşünürsek ayda kazanacağın para tam 22.000Tl. Günde 10 saatini ayırırsan 44.000Tl kazanırsın. Dediğim gibi günde 2 saat yabancı dil , 1 saat Premiere pro başta olmak üzere programları öğrenirsen geleceğin çok parlak olur.

D'yaebl

Üye
Dostum 19 yaşındayım ve piyasayı çok takip ettim kesinlikle beni dinlemelisin diye düşünüyorum. Bir insan onlarca işi aynı anda yapıp gelecekte o işler üzerinden para kazanamaz. Mesela sen mühendissindir ama freelancer olarak logo tasarım yapıyorsundur. Senin artık ana mesleğin grafik tasarımdır çünkü o işten para kazanıyorsun. Eğitim açısından üniversiteni bitir ama üniversiteyi 2. plana at gitsin. Hem yazılımcı hem editör olmak imkansız emin ol sadece editörken bile cut , edit , kurgu , upload derken 5-6 saatini veriyorsun. Bir meslek üzerinden kendini geliştir ve o meslekte "uzman" ol. Önceliğin kesinlikle yabancı dil olsun yoksa bu ekonomiyle falan "Tl" Cinsinden iş yaparsan ay sonu muhtemelen soğan ekmek yersin. Kolun bacağın olan bilgisayarın aniden bozulursa büyük sıkıntıya girersin. Yabancı dil öğrendiğin zaman Global'e açılırsın yani döviz cinsinden para kazanırsın. İyi bir editörsen Ae , Pr , Ph'ye hakımsen aylık 3.000$ kazanman mümkün ama kazanmak için Business English bilmen şart. Emin ol 2 sene sonra falan Üniversiteyi dondurursun. Youtube gibi mecralarda binlerce içerik üreticisi var. Global'a açılırsan 50$'a iş yapıyorum de 1 güne rahat iş bulursun. Günde 5-6 saatini video başı 50$'a ayırdığını düşünürsek ayda kazanacağın para tam 22.000Tl. Günde 10 saatini ayırırsan 44.000Tl kazanırsın. Dediğim gibi günde 2 saat yabancı dil , 1 saat Premiere pro başta olmak üzere programları öğrenirsen geleceğin çok parlak olur.
Para pek önemli değil. Ama eğer dediklerin doğruysa ve youtube başlama gibi bir niyetim de vardı ürün tanıtımı vlog vesayre eğlence videosu olur bunlara da kaymak istiyorum. Bu söylediklerini dikkate aldım bro teşekkür ederim zaman ayırıp yazdığın için.

hfk

Üye
Abi çok saçma tasarım işlerinde bu kadar para yok neden adamı kötü yönlendirme yapıyorsun ki? Emin ol yazılımcının en kötü maaşı tasarımcının en iyisi gibi bir şey

Ad1L_

Moderatör
Moderatör
Knk bende 20 yaşındayım son 3 yıldır her gün video editleyerek geçimimi sağlıyorum
fakat bilmen gereken bu iş sonsuza kadar yapılamaz her şey para değildir!
şimdi olur mu la öyle şey deme 3 yıl diyorum yaşım büyük olmasada tecrübem olduğunu söyleyebilirim edit yapmadığım 1 günüm bile yok
parası iyi mi allah var çok iyi ama ben bundan 5 6 yıl sonra bu işleri yapabilecek kıvamda olur muyum bilemiyorum
tabi bunun şirketi var bağkuru falan filan bi ton işi gideri var onlarıda göz ardı etme
önce kendini geliştidmen gerek sonra iş bulman gerek sonra işlerini eğendirmen istenilerni vermen gerek
ben ilk 5 ay full bunlarla uğraştım okulumu astım gelecek görmüyordum ki hala görmüyorum
girdiğim bunalımdan dolayı intiharı bile o kadar çok düşünüyordum ki sınırdaydım
gelecek sıkıntıları beni yiyor bitiriyordu ama kendimi geliştirmeye devam ettim ve bir youtuberla anlaştım
aylık 300 tlye :D köpek misali iş yapar mama parası alırdım ama yaptığım iş güzel olduğu için başkaları gördü onlarala çalışmaya başladım derken şuan burdayım fakat geleceğimi editör olarak görmüyorum aslında ne olacağını bende bilmiyorum seneye inşallah yurt dışına çıkacağım o zamana kadar ingilizcemi geliştirim yurt dışına çıktığımda freelance olarak editörlük yaparım birde bir yerde işe girsem orda kendimi geliştire geliştire bir yerlere gelirim diye düşünüyorum sabah iş akşam edit sonra amerika rüyası
ama hiç bir zaman hiçbir şey bu kadar kolay olmaz zorluklar çıkar çıkmazsa zaten problem vardır önemli olan hedefin azmindir
editörlüğün 2 zorluğu vardır
1- zaman
2- mental sağlık
zaman öyle yada böyle halledilir ama mentalini toplamak çok zordur
neyse işim gücüm var benim umarım dediklerimden güzel şeyler çıkartabilmişsindir
yukarıdaki fiyatlarla konuşan arkadaşı takmanı önermem para ile bir yola çıktığın zaman çakılırsın ve onun dediği gibi kolay deği olaylar
kal sağlıcakla

adil

editorless

Üye
Abi çok saçma tasarım işlerinde bu kadar para yok neden adamı kötü yönlendirme yapıyorsun ki? Emin ol yazılımcının en kötü maaşı tasarımcının en iyisi gibi bir şey
Dostum ne kötü yönlendirmesİ? Bu sektörde Globala açılmayan insanlar sürekli aynı yerde dönüp duruyor. Sana iş veren bir içerik üreticisi video başına 100Tl veriyor. Dövizle çalıştığın zaman sadece 7$'a editörlük yapacağım diye yabancı forumlara yaz bakayım dene :) İş bulmak 10dk'nı almaz ki 7$ 100Tl'ye tekabül ediyor. Türkiye'de ise durum çok farklı 100Tl için günlerce iş arayanlar var bu sektörde. Yazılım sektöründe İş ingilizcesi bilen yazılımcılar Dövizle çalışmaya yöneliyor bu günlerde. Aylık 3000$ 44.000Tl'ye tekabül ediyor. Türkiye'de insani şartların altında yaşama alıştırıldığı için insanlar aylık 3000$ kazanmak onlara rüya gibi geliyor :D ama değil gerçek bu. Yazılımcının en kötü maaşı da tasarımcının en iyi değil dostum. Aylık 10.000$ Kazanan 20.000$ Kazanan sektörün en bilgili tasarımcıları var. İyi saçmalamışsın bu arada çünkü tasarımcıların en iyileri Gucci , Beyonce gibi Lüks markaların tasarımcısı olanlar aylık kaç kazanıyorlar bak. Nft'ye atılanların %80'i tasarımcı ve oralarda da muhteşem para kazananlar var.

Son düzenleme:

DaffyGraphic

Moderatör
Moderatör
Yalnıç bilgilendirme sayılabilir ...
Bunu kazanmak için fazla feraset gerekir, ve çok profesyonel bir premiere pro, after effect eğitiminin olması gerekiyor.
Günde 2 saat ile imkansız. Kim o ya, ayda 44k kazanan, SAYILI insanlar kazanır o tasarım işinden o parayı.
3 yıldır premiere pro, after effects ile uğraşıyorum, çok bir gelir yok, ha ayda 1k-2k maximum 5k kazanırsın tasarım işinden, editörlüktende hadi diyelim max 10k, güzel para, ama maximum diyorum, bunlar kazanmakta gerçekten zor.

DaffyGraphic

Moderatör
Moderatör
Merhabalar, çok büyük sayılmam, 17'e gireceğim. Ama 12 yaşlarımdan bu tasarımcılık editörlük işleri ile uğraşıyorum.
Öncelikle tasarımcılıkta ve editörlükte çok para yok, çok sürmez bu tasarımcılık işleri bence, artık youtubeda milyonlarla video mevcut tasarım hakkında, insanlar yapıp izlemeyi tercih ediyorlar artık, anlıyorsundur hani.
Benim sana vereceğim tavsiye ise, bir günde 2 saat gibi bir süreni ingilizceye ayırman, onun da üzerine yazılım dillerini öğrenmeye başla, HTML, CSS ve JavaScript önceliğin olsun, yazılımcılığı yarıladım sayılır, baya güzel iş, para da var. Şuanda 3 işte Freelancer olarak çalışıyorum, tasarımcılık, editörlük ve yazılımcılık, "yazılımcılık > editörlük ve tasarımcılık" der susarım.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar