3 ay önce ben de aynı arayistaydim. Tecrübelerimi paylaşmak istiyorum. Önceden eşimin masaüstü bilgisayarını kullanıyordum. Sistemi çok düşük olmasına rağmen program içinde gayet rahat donmadan takılmadan çalışıyordum. Ama onun ekran kartı hasarliydi zaten. Program da zorlayınca iyice gitti. Yeni ekran kartı bakalım dedik. İyi bir kart 10k falan. O kadar para vereceksek yeni PC alalım dedik. Ben şehir dışına sık gittiğim için işlerden kopmamak adına laptop almak zorunda kaldım. Sistemi gerçekten iyiydi rtx 3060 ekran kartı, ryzen 7 12 çekirdek işlemci vardı. Buna rağmen premiere içinde hiç rahat değildim. Bu sistem masaüstünde olsa ucururdu. Neyse yapacak bir şey yok deyip bunu upgrade etmek istedim. 16 ram vardı. Aslında param olsa bir 16 daha alacaktım. Ama 4 aldım. Bu efsane farketti. Çok rahatlattı. Sebebi ise anladığım kadarıyla şu: ramlerde dual channel olayı var. İki ram slotunda da ram varsa ikili kodlama yapıyor ve çok daha hızlı çalışıyor. Sanırım 8 ram e kadar dual channel işledi ve iki katı hızlandı. Sonra bir de 512 lik SSD ekledim. Samsung 970 Evo plus. Şimdi gerçekten çok çok rahatım. Crush yok, donma yok. Upgrade yapacaklar önce ramden başlasın. Daha uygun bir çözüm. Ve büyük ihtimalle sorunlarınızı çözer. Masaüstünde de durum aynı. Hemen gidip işlemci ekran kartı yenilemeyin bence.