Benim bir matematik kanalım vardı (1-2 yıl önce), onun için video Edit'lemem gerekiyordu, Tabletimden başka bir şeyim yoktu
Önce Kinemaster'dan, sonra VN'den videolarımı Edit'ledim, bir animasyon gerekiyordu, onu da kendi yöntemlerimle Kinemaster'dan yapmıştım, 5 saat kadar sürmüştü, hazırlanma ve seslendirme felan hiç profesyonel değildi koltuğuma geçtim anlattım ve karakterin sesi farklı olacak diye saçma sapan bir ses değiştiriciyle sesimi değiştirdim, kendimle gurur duyuyordum, ama şu an yaptığım işi izleyince ben ne yapmışım diyorum
Kinemaster filigran ekliyordu, onu kapatmak için videoyu kırpıyordum, videoda haliyle 480p'ye düşmüş, videoyu yükledim, işlendi felan 480p çıktı, ben de o zamanlar o kadar cahilim ki videonun çözünürlüğü ile kalitenin yükseldiğini bilmiyordum, videonun altına yorum bıraktım bir sorun olmuş sanırım 480p çıkmış nedense diye
Videoyu ne kadar iğrenç yapsam da bir sınıf arkadaşım "Nasıl yaptın? Ne kadar sürdü?" felan diye sordu
Neyse, sonra animasyon nasıl yapılır merak ettim ve araştırdım, Adobe lafını üçüncü kez orada duydum, birincisi Barış Özcan'ın hayatını okurken ve Adobe'nin PDF yazılımdan
Adobe Animate'i gördüm, e benim bilgisayarım yok o zaman
Ben de bilgisayarım olunca yüklerim diye sonra gördüğüm FlipaClip ile saçma top animasyonları felan yapmaya başladım, çok kalitesiz ve iğrençti (sonuçta tabletten yapıyorum
) Sonra (çok sonra) babam bir bilgisayar aldı, ilk bilgisayarım, iyiydi yine, 8gb ram felan vardı. Önce Adobe Animate'e baktım, paralıymış, hayallerim yıkıldı, sonra bedava indirme deyip Crack yüklemeyi öğrendim, bütün programları yükledim ve Ömer Faruk Gökmen (
) ve bir kaç yabancı Youtuber'dan öğrenmeye başladım, o sırada bilgisayarda Photoshop, Illustrator, Premiere Pro ve After Effects boş yere duruyor, sonra Premiere ve Photoshop'u bir öğreneyim dedim, eğlenceli programlarmış, ama Illustrator'u hiç öğrenesim gelmedi, karışık geldi, sildim. O sırada Animate'te basit şeyler yapmaya başladım ve sonunda güzel bir araba animasyonu yaptım (1 saat sürdü 10dk sürecek şey), o sırada Ömer Faruk Gökmen'den başka şey izlemiyordum, After Effects'te nesne silmeyi ilk ondan izledim, hiçbir şey anlamadım (iyi anlatmış ama ben anlamamışım), Onur Naci diye birini gördüm, ben zaten Ömer Faruk'tan nesne kaldırmayı izledim zaten, bu zaten tipsiz gıcık bir tipe benziyor diye Onur Naci'yi izlemedim, sonra ikide bir ana sayfama çıkınca izleyeyim bari dedim, beğendim tarzını felan, izlemeye başladım, abone felan oldum, After Effects'e sardım ve Animate'i unuttum (çok az şeyi hatırlıyorum
), sonra After Effects'i 12 saat videosunu izleyerek öğrendim, çok beğenndim programı, gelişince matematik programıma bir video daha çektim diğerlerinden çok daha profesyoneldi (kanal artık yok
), farklı farklı yerlerden programları öğrendim, çok sonra forum videosunu gördüm, izledim, banane dedim forumda ne işim olur diye, sonra bir sorunum çıktı, geleyim dedim, sonra sorunu kendim çözdüm ve forumu kullanmaya başladım, bu sırada şu anki 16gb'lık ram'li iyi bilgisayarı aldık, öyle aylar sonra moderatör felan seçildim öyle işte bu kadar (kısaltmaya acayip uğraştım yoksa bir kaç sayfa kitap çıkardı
)