Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soru Farklı en boy oranlarındaki videoları tek bir alana yerleştirme

sfiler

Üye
Ekran görüntüsü 2025-01-05 074405.png
Yukarıda örnek bir görsel hazırladım. Ortadaki video gibi birbirinden farklı en boy oranlarına sahip videoları yeşil alana yerleştirmek istiyorum (yeşil alan herhangi bir görsel ya da color matte olabilir). Farklı en boy oranları olduğu için bu videoları effect controls bölümünden büyütüp küçültüp ya da sağa sola kaydırıp o yeşil alanda bir konuma oturtmak istiyorum. Yani kısaca videoları büyülttüğümde en fazla o yeşil alanın boyutu olarak görünmesini istiyorum, yeşil alanın arkasında kalmasını istiyorum (ya da farklı bir şekilde, fark etmez). Bunu track matte key ile yapıyorum video sesleri olduğu için teker teker video seslerini eklemem gerekiyor bu da çok ilkel görünüyor o yüzden bunun dışında bir yöntem istiyorum. Mask uyguladığımda da o dikdörtgen alanın boyutunu giremediğimden çok efektif olmuyor o yüzden mask zaten en başından anlamsız oluyor. Photoshop ile ortası png olan bir 1920x1080 görsel ayarladığımda videoları da o görselin arkasına attığımda iş çözülmüş oluyor ama bu da sanki doğru bir yöntem gibi görünmüyor değil mi? Yardım edebilecek var mı?

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar