Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

görsel efekt programları

merhaba dostlar. şimdilik başlamayı düşünmüyorum ama bir göz gezdirmek açısından, marvel filmleri, matrix, harry potter filmlerindeki gibi görsel efektleri, 3 boyutlu eketler, tasarımlar vs yapabileceğimiz görsel efekt programları söyler misiniz? eğer biliyorsanız onlarda kullanılan programları söylemeniz de mükemmel olur :D
Cinema 4D, After Effects, Zbrush vs. var ama eğer işin VFX Sektörü kısmına da dahil olmayı düşünüyorsan ileride uyarayım: Çok zor ve VFX'ci arkadaşlar yanlış anlamasın ama amele işi. Herkesin kaldırabileceği bir iş değil. Ona göre ayarla psikolojini.

Web sitesi
www.instagram.com
Cinema 4D, After Effects, Zbrush vs. var ama eğer işin VFX Sektörü kısmına da dahil olmayı düşünüyorsan ileride uyarayım: Çok zor ve VFX'ci arkadaşlar yanlış anlamasın ama amele işi. Herkesin kaldırabileceği bir iş değil. Ona göre ayarla psikolojini.
Yok benim hayalim sinema sektörüne girmek. Bunlara sadece bir bakayım dedim nasıl yapıyorlar belki hobi amaçlı bende yaparım. ama eğer sinema sektörüne girmem için bunları öğrenmem gerekiyorsa varsın öğrenirim :D

Yok benim hayalim sinema sektörüne girmek. Bunlara sadece bir bakayım dedim nasıl yapıyorlar belki hobi amaçlı bende yaparım. ama eğer sinema sektörüne girmem için bunları öğrenmem gerekiyorsa varsın öğrenirim :D
Kolay gelsin inşallah girersin. Ama sektöre girmek için çok daha güzel yollar var. Onları zorlamadan deneme :D

Web sitesi
www.instagram.com
Kolay gelsin inşallah girersin. Ama sektöre girmek için çok daha güzel yollar var. Onları zorlamadan deneme :D
aga ben direkt oyuncu olarak girmeyi istiyorum. senaristlik, görüntü yönetmenliği vs. bunları da yapabilirim ama oyunculuğa yeteneğim olduğunu söylüyorlar. ben de seviyorum. iyi para kazanırsam aileme rahat bir hayat yaşatırım :D bütün amacım bu

aga ben direkt oyuncu olarak girmeyi istiyorum. senaristlik, görüntü yönetmenliği vs. bunları da yapabilirim ama oyunculuğa yeteneğim olduğunu söylüyorlar. ben de seviyorum. iyi para kazanırsam aileme rahat bir hayat yaşatırım :D bütün amacım bu
Ooo vallaha oradan girer ve başarılı olursan rahat edersin cidden. İnşallah başarırsın ya, Allah kolaylık versin

autodesk programları kulanılır. mimarı çizimler izlediğiniz binalar görseller uçaklar arabalar aklınıza gelebilecek bir çok modelleme 3DS Max bunları genelde fimlerde yine aynı firmanın ürünü olan maya programı ile uçururlar patlatırlar yada bir çok farklı senaryoda kullanırlar. birde birçok ünlü sinema filminin efektleri houdini programı ile yapılmıştır (MARVEL).. ürün tasarımı reklamlar,hareketli grafikler,animasyonlar için cinema 4D, after effect var birde.. bildiğim kadarıyla marvel cinesite stüdyosu ile çalışıyordu onlarda maya,houdini ve blender ile çalışıyorlar. montajda ise avid media composer kullanıyorlar... sadece thanos bir sahnesinde 400 den fazla efekt var. Artık birçok film cgi teknolojisi ile çekiliyor.. bu arada film efeklerini yapan bilgisayarlar 15 20 bin tl lik pc değil .. alttaki ekte avid media composer çıktısı. marvel film kurgusundan 48 layerli bir bölüm :)

Ekli dosyalar

• D42tuEUW4AEP2qf.jpg
    D42tuEUW4AEP2qf.jpg
    690.6 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:
amele işi dediğin işten adam 80-90 bin TL alıyor. yurtdışında.. İŞİNİ İYİ YAPARSAN..

Web sitesi
www.instagram.com
autodesk programları kulanılır. mimarı çizimler izlediğiniz binalar görseller uçaklar arabalar aklınıza gelebilecek bir çok modelleme 3DS Max bunları genelde fimlerde yine aynı firmanın ürünü olan maya programı ile uçururlar patlatırlar yada bir çok farklı senaryoda kullanırlar. birde birçok ünlü sinema filminin efektleri houdini programı ile yapılmıştır (MARVEL).. ürün tasarımı reklamlar,hareketli grafikler,animasyonlar için cinema 4D, after effect var birde.. bildiğim kadarıyla marvel cinesite stüdyosu ile çalışıyordu onlarda maya,houdini ve blender ile çalışıyorlar. montajda ise avid media composer kullanıyorlar... sadece thanos bir sahnesinde 400 den fazla efekt var. Artık birçok film cgi teknolojisi ile çekiliyor.. bu arada film efeklerini yapan bilgisayarlar 15 20 bin tl lik pc değil .. alttaki ekte avid media composer çıktısı. marvel film kurgusundan 48 layerli bir bölüm :)
Vay anasını. Sadece. Vay anasını... Sende bu resimlerden daha var mı? Nerden buluyorsun ve daha varsa atabilir mısın :D Ben de bu tar araştırmalar yapıyorum ama hu kade bilgiye erişemedim? Özel güvenilir kaynakların vs. var mı? Çünkü ben de ileride sinema sektörüne girmek istiyorum da :)

işim gereği.. araştırmayı severim kullandığım cihazları araştırırım kamera alırken foto mak alırken araştırırım.. teknolojiyi iyi araştırmak lazım ne nasıl yapılır.. genelde ingilizce kaynak çok..izlediğim bir filmin edit aşamasını renklendirme yönetmen kısmını çok araştırırım.. efekler ve teknikler yönetmene göre değişiyor.. sinema sektörü farklı bir sektör Türkiye'de yapılacak bir iş değil.. zaten yazdığım programları öğrendikten sonra burada durmanın da bir manası yok.. hani diyorlar bazen burada sitede akıl vrenler çok görsel tasarım yada grafik tasarım okycakasında ne olacaksın okumana gerek yok diye.. aslında o bölümler bu yazılımların alt yapısı

Son düzenleme:

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar