Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

görsel efekt programları

Web sitesi
www.instagram.com
işim gereği.. araştırmayı severim kullandığım cihazları araştırırım kamera alırken foto mak alırken araştırırım.. teknolojiyi iyi araştırmak lazım ne nasıl yapılır.. genelde ingilizce kaynak çok..izlediğim bir filmin edit aşamasını renklendirme yönetmen kısmını çok araştırırım.. efekler ve teknikler yönetmene göre değişiyor.. sinema sektörü farklı bir sektör Türkiye'de yapılacak bir iş değil.. zaten yazdığım programları öğrendikten sonra burada durmanın da bir manası yok..
Devamlı kullandığın, takip ettiğin bir kaynak var mı?

amele işi dediğin işten adam 80-90 bin TL alıyor. yurtdışında.. İŞİNİ İYİ YAPARSAN..
Zaten kazandığı paradan bahsetmiyorum. Amele işi dediğim kısım: Bir filmin montajını 3-5 kişi yapabilir. Ama mevzu VFX'li bir filme geldiğinde 100'lerce kişilik gruplar gerekiyor. Orada atıyorum Transformers'ın bir ayağını geliyorsun saatlerce günlerce modelliyorsun. Bu amele işi değil de ne? Amele işi bir hakaret kelimesi değildir. Fazlasıyla büyük bir grupla fazlasıyla detay çalıştığın iş demektir. Bu da belirttiğim gibi sabır işidir, herkese uygun değildir. Ayrıca dediğin ücreti normal video post prodüksiyon işi yaparak yurtiçinde aylık kazanan ve VFX yapanlardan daha az yorulan İŞİNİ İYİ YAPAN bir sürü insan var. Bu durumda çocuğa ne deseydim? Bu iş sabır işi, aynı getirinin daha kolay ve daha kafanı rahat bırakacak bir ton versiyonu var. Onları denemeden hemen VFX işi mi önerseydim?

Zaten kazandığı paradan bahsetmiyorum. Amele işi dediğim kısım: Bir filmin montajını 3-5 kişi yapabilir. Ama mevzu VFX'li bir filme geldiğinde 100'lerce kişilik gruplar gerekiyor. Orada atıyorum Transformers'ın bir ayağını geliyorsun saatlerce günlerce modelliyorsun. Bu amele işi değil de ne? Amele işi bir hakaret kelimesi değildir. Fazlasıyla büyük bir grupla fazlasıyla detay çalıştığın iş demektir. Bu da belirttiğim gibi sabır işidir, herkese uygun değildir. Ayrıca dediğin ücreti normal video post prodüksiyon işi yaparak yurtiçinde aylık kazanan ve VFX yapanlardan daha az yorulan İŞİNİ İYİ YAPAN bir sürü insan var. Bu durumda çocuğa ne deseydim? Bu iş sabır işi, aynı getirinin daha kolay ve daha kafanı rahat bırakacak bir ton versiyonu var. Onları denemeden hemen VFX işi mi önerseydim?

bana bi göstersene Türkiye'de aylık prodüksiyon işinde çalışıp yorulmadan az iş yapıp 80-90 bin TL alan.. ben 20 yıldır TV sektöründeyim görmedim hiç..

bana bi göstersene Türkiye'de aylık prodüksiyon işinde çalışıp yorulmadan az iş yapıp 80-90 bin TL alan.. ben 20 yıldır TV sektöründeyim görmedim hiç..
Hocam birlikte ihracat gibi gruplarda bir sürü Freelancer var bu fiyatları kazanabilen. İsmi üzerine kurduğu şahıs şirketini Ajans yapanlar ve yapmayı düşünenler bile var. Özellikle artık Sosyal Medya işlerine kurgu yapanlar, Fiverr Upwork ve benzeri sitelerden yurt dışına iş çıkaran, büyük YouTuber'larla çalışanlar kazanıyor. Dediğiniz TV sektörü geleneksel bir sektör. Fiyatlar sabit ve Türkiye ortalamasında olduğundan dolayı bu kadar düşüktür büyük ihtimalle, orasının detayını siz biliyorsunuz ama ben de 8 senedir montaj yapıyorum, 5 senedir ihracat usulü iş yapanları, sosyal medyaya işi üretenleri görüyorum. Durum bu kısımda öyle işlemiyor.

Hocam birlikte ihracat gibi gruplarda bir sürü Freelancer var bu fiyatları kazanabilen. İsmi üzerine kurduğu şahıs şirketini Ajans yapanlar ve yapmayı düşünenler bile var. Özellikle artık Sosyal Medya işlerine kurgu yapanlar, Fiverr Upwork ve benzeri sitelerden yurt dışına iş çıkaran, büyük YouTuber'larla çalışanlar kazanıyor. Dediğiniz TV sektörü geleneksel bir sektör. Fiyatlar sabit ve Türkiye ortalamasında olduğundan dolayı bu kadar düşüktür büyük ihtimalle, orasının detayını siz biliyorsunuz ama ben de 8 senedir montaj yapıyorum, 5 senedir ihracat usulü iş yapanları, sosyal medyaya işi üretenleri görüyorum. Durum bu kısımda öyle işlemiyor.
bana elamanların aldığı ücretleri söylerimsin. ajans sahibi yada şirket sahiplerini boş verin.. bende 19 yıldır montaj yapıyorum premiere 1 vardır o zaman. Sosyal Medya işlerini biliyoruz kimin ne kadar aldığını bende 1 dk video için bin yada 500 tl alıyorum... şu anda Türkiyede şeyini sallasan kurgu yapıyorum diyene çatıyorsun.. 20 tl ye video montajlayan adam.. ben sana 80-90 bin TL den bahsediyorum.. yurt dışına da iş yapıyorum ben onuda biliyorum. ama sürekliliği yok.. Türkiye'nin en büyük sorunu görsel sanatçı olmaması. bu işi halen beceremiyor. yotube editörü arkadaşımın ef fazla aldığı para 10 bin TL.. Londra'da çalışan bir arkadaşım sadece bir film efeklerinden aldığı ücret 90 bin TL. ayda zaten 1 filmden fazlasını yapıyorlar.. yotubede 2 efekt koymayla olmuyor bu işler..

bana elamanların aldığı ücretleri söylerimsin. ajans sahibi yada şirket sahiplerini boş verin.. bende 19 yıldır montaj yapıyorum premiere 1 vardır o zaman. Sosyal Medya işlerini biliyoruz kimin ne kadar aldığını bende 1 dk video için bin yada 500 tl alıyorum... şu anda Türkiyede şeyini sallasan kurgu yapıyorum diyene çatıyorsun.. 20 tl ye video montajlayan adam.. ben sana 80-90 bin TL den bahsediyorum.. yurt dışına da iş yapıyorum ben onuda biliyorum. ama sürekliliği yok.. Türkiye'nin en büyük sorunu görsel sanatçı olmaması. bu işi halen beceremiyor. yotube editörü arkadaşımın ef fazla aldığı para 10 bin TL.. Londra'da çalışan bir arkadaşım sadece bir film efeklerinden aldığı ücret 90 bin TL. ayda zaten 1 filmden fazlasını yapıyorlar.. yotubede 2 efekt koymayla olmuyor bu işler..
Ajans sahibi dediğim insanlar şahıs büyüyüp tanıdığı 2-3 freelancer'ı gerektiğinde iş başına payla alanlar. Bahsettiğim kişilerin saatlik ücreti de gördüğüm üzere minimum 50, maksimum 120 dolar. Ben de onlarla aynı işi yaptığımdan biliyorum ortalama yaptıkları bir video tahmini 7-10 saatlerini alıyor. Ayrıca ben ölücülere 20 Liraya iş yapıp kurgu montaj yapıyorum diyenlerden de değilim. Ayrıca birlikte ihracat grubunda gördüğüm insanların bir kısmı tamamen yurt dışına iş yapanlar, sürekliliği olmadığını söylüyorsunuz bu kime ve neye göre değişiyor? Eğer öyleyse bu adamlar nasıl sadece yurt dışında kalıp işini götürüyor? Ayrıca YouTube kısmına gireceksek ben de haftada 2 video olmak üzere 500'e işle anlaştım daha yeni olmama rağmen (Yanlış anlaşılmasın Freelance satışta yeniyim, kurgu montajda değil). Bahsettiğiniz arkadaşınız ne zamandır çalışıyor, ayda kaç video çıkarıyor, o fiyat video başımı yani referans gösterirken o kişiyi neye göre gösteriyorsunuz ve bahsettiğiniz fiyat neyin ölçeği? Ve ayrıca bir kişiye VFX işini önermemem size niye bu kadar batıyor? Madem bu kadar dert ettiyseniz VFX > diğer post prodüksiyon işleri deyip geçeyim ama bu işin zorluğunu ve sabır işi olduğunu ve herkesin yapamayacağı gerçeğini değiştirmiyor. Ben de doğal olarak burada bir insana tavsiye verirken bunları hatırlatıyorum.

umidim1981

Üye
merhabalar ben yıllardır görsel effect işiyle uğraşıyorum ben genelde after effect kullanıyorum en güzelleri kolay anlaşılır ve premiere ilede uyumlu olduğundan fazlasıyla işimi görüyor. bende bütün birikimlerimi açmış olduğum youtube kanalımda eğitimlerini vererek insanlara bir nebze faydam olsun istiyorum. eğer bu işe girmek istiyorsan çok sabırlı olmak ve devamlı pekiştireç yapmak gerekiyor . kanalımı incelemek istersen

merhaba dostlar. şimdilik başlamayı düşünmüyorum ama bir göz gezdirmek açısından, marvel filmleri, matrix, harry potter filmlerindeki gibi görsel efektleri, 3 boyutlu eketler, tasarımlar vs yapabileceğimiz görsel efekt programları söyler misiniz? eğer biliyorsanız onlarda kullanılan programları söylemeniz de mükemmel olur :D
maya kullandıkları program röportaj sırasında izledim

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar