Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

GPU ve CPU kullanımı

ekrem

Üye
Öncelikle herkese merhaba ve bu platformu bizlere sunan onur kardeşime çok teşekkür ediyorum.

Benim ekte gönderdiğim SS de göründüğü üzere ara render alırkende son export alırkende işlem çok uzun sürüyor ancak GPU ve CPU kullanımına baktığımda sanki bir gariplik var yani ekran kartı da işlemcide çalışmıyor gibi zorlansa anlıcam uzun sürmesini anlık kullanım bilgileri görev yöneticisinde aynen görüldüğü gibidir yardımcı olabilecek var mı? acaba şimdiden herkese teşekkürler.

Ryzen 5 3600
Gigabyte RTX 2060
16 GB ram 3000 Mhz
500 Gb m.2 ssd
ayrıca pc özelliklerim bunlar

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    288.1 KB · Görüntüleme: 22

Spunkram

Yönetici
Yönetici
İşlemci kullanımına çok odaklanmanıza gerek yok normal kurgularda işlemciye yük binmesine gerek duyulmuyor pek. Bir videoyu çevirme işlemi yapar gibi algılıyor ve programın normal hali bu şekilde çalışıyor ama üzerine lumetri color gibi 2-3 efekt attığınızda işlemciniz daha fazla çalışmaya başlayacaktır

ekrem

Üye
İşlemci kullanımına çok odaklanmanıza gerek yok normal kurgularda işlemciye yük binmesine gerek duyulmuyor pek. Bir videoyu çevirme işlemi yapar gibi algılıyor ve programın normal hali bu şekilde çalışıyor ama üzerine lumetri color gibi 2-3 efekt attığınızda işlemciniz daha fazla çalışmaya başlayacaktır
Teşekkür ederim Bropam.

Merhaba ekrem,

Proje açarken "Renderer" kısmında software seçili olabilir, bunları değiştirerek aradaki farkı gözlemleyebilirsin. Eklenti animasyonlarının render işlemi normalden çok daha uzun sürüyor nedenini bende bulamadım.

renderer.png

thefate43

Üye
Peki render almada işlemci kullanmakmı daha mantıklı ve hızlı ekran kartımı ( tabi sistem farkeder dersen benim sistem amd ryzen 5 3600 ekran kartı rx5600xt

ekran kartı ile render almak daha mantıklı daha iyi bir sonuç verecektir. Tabi elinde ryzen, threadripper veya Skylake-X yoksa :D Cuda destekli bir ekran kartı ile render süresi baya fark ediyor..

BEN DE AYNI SORUNU YAŞIYORUM İŞLEMCİ KULLANIMINA ODAKLANMALIYIZ ÇÜNKÜ ÇOK AĞIR RENDER ALIYOR VE 40 BİN TL LİK KASA YANİ LAPTPOUM DAHA İYİYDİ BU BİR SORUN VE ÇÖZEMİYORUM ÇÖZÜMÜ BULDUNUZ MU?

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar