İbrahim Ersan
Üye
[Yazının sonundaki kırmızı bölümde hangi Plug-in'leri seçtiğimi nedenleriyle anlattım, direkt oraya gidebilirsiniz]
Merhaba Bropalar. Video editör işlerimden belli bir kazanç elde etmeye başladım ve şu anda da işlerimi hızlandırmak için Plug-in'ler arıyorum. Birazdan anlatacağım tarzda Plug-in'leri bilen veya bu Plug-in'leri kullanmış arkadaşlardan tavsiye istiyorum:
1. Abone ol animasyonları ve sosyal medya Lower Third'leri vs. içeren bildiğiniz bir Plug-in var mı? Evet, Onur abi bu tarz Plug-in'lerin bir çok kez tanıtımını yaptı ama onları kullanmış olan arkadaşlardan hangisini tercih etmem gerek, bunu öğrenmek istiyorum. Sonuçta hepsinin içinden sadece 1 tanesini alacağım. Özellike Premiere Pro için olanı varsa çok iyi olur.
2. Bolca intro, Outro, reveal, opener vs. içeren bir plug-in var mı? After Effects veya Premiere Pro fark etmez.
3. Özellikle Premiere Composer'dakiler tarzında ve onlardan da daha çeşitli olan, bildiğiniz bir geçiş efekti Plug-in'i var mı? Özellike Premiere Pro için olanı varsa çok iyi olur.
4. Son ihtiyacım olan Plug-in türünü bulmak biraz zor, hatta buna özel bir Plug-in olduğundan bile emin değilim. Aşağıdaki Kafalar videosunun direkt başındaki Karakter Tanıtımı Template'leri bulunduran bir plug-in arıyorum. Bu tarz bildiğiniz bir Plug-in var mı? After Effects veya Premiere Pro fark etmez.
NOT: Önerdiğiniz Plug-in'ler illa ki bu bahsettiğim 4 tanesinden birini karşılamak zorunda değil, mesela hem intro, outro vs. içeren hem de abone ol animasyonları vs. içeren plug-in'ler biliyorsanız onları da önerebilirsiniz hatta cebim açısından çok daha iyi olur
NOT 2: Bunlar dışında "Kardeşim, YouTube Videosu montajları için şu şu tarz Plug-in'lerde bulman gerek" dediğiniz Plug-in'ler varsa onları da yazabilirsiniz.
Merhaba Bropalar. Video editör işlerimden belli bir kazanç elde etmeye başladım ve şu anda da işlerimi hızlandırmak için Plug-in'ler arıyorum. Birazdan anlatacağım tarzda Plug-in'leri bilen veya bu Plug-in'leri kullanmış arkadaşlardan tavsiye istiyorum:
1. Abone ol animasyonları ve sosyal medya Lower Third'leri vs. içeren bildiğiniz bir Plug-in var mı? Evet, Onur abi bu tarz Plug-in'lerin bir çok kez tanıtımını yaptı ama onları kullanmış olan arkadaşlardan hangisini tercih etmem gerek, bunu öğrenmek istiyorum. Sonuçta hepsinin içinden sadece 1 tanesini alacağım. Özellike Premiere Pro için olanı varsa çok iyi olur.
2. Bolca intro, Outro, reveal, opener vs. içeren bir plug-in var mı? After Effects veya Premiere Pro fark etmez.
3. Özellikle Premiere Composer'dakiler tarzında ve onlardan da daha çeşitli olan, bildiğiniz bir geçiş efekti Plug-in'i var mı? Özellike Premiere Pro için olanı varsa çok iyi olur.
4. Son ihtiyacım olan Plug-in türünü bulmak biraz zor, hatta buna özel bir Plug-in olduğundan bile emin değilim. Aşağıdaki Kafalar videosunun direkt başındaki Karakter Tanıtımı Template'leri bulunduran bir plug-in arıyorum. Bu tarz bildiğiniz bir Plug-in var mı? After Effects veya Premiere Pro fark etmez.
NOT: Önerdiğiniz Plug-in'ler illa ki bu bahsettiğim 4 tanesinden birini karşılamak zorunda değil, mesela hem intro, outro vs. içeren hem de abone ol animasyonları vs. içeren plug-in'ler biliyorsanız onları da önerebilirsiniz hatta cebim açısından çok daha iyi olur
NOT 2: Bunlar dışında "Kardeşim, YouTube Videosu montajları için şu şu tarz Plug-in'lerde bulman gerek" dediğiniz Plug-in'ler varsa onları da yazabilirsiniz.
Şimdiden hepinize teşekkür ederim.
GÜNCELLEME:
Evet, sizinde yardımlarınızla karar aşamasından çıktım ve geçen Envato indirimlerinde seçtiğim Plug'ini aldım. Belirttiğim 4 maddeden dördüncüsünü karşılayan bir Plug-in maalesef dediğiniz gibi yokmuş. O işi birkaç gün ücretsiz Template arayıp, bulduklarımı istifleyerek çözdüm. Bu arada seçtiğim Plug-in Toko Graphics 4.0 oldu. Geçiş efektleri dışında yukarıda istediğim her şeyi karşıladı hatta fazlasını bile yaptı. Özellikle beni ses efekti bölümü şaşırdı. Hakkında çekilen videolardan dolayı Sosyal Medya bölümlerini vs. Biliyordum ama ses efektlerininde onlar kadar çeşitli ve güzel olduğunu bilmiyordum. Reklam videosuna koyulmalık müziklerden aksiyon filmi müziklerine kadar bir sürü beklemediğim ses efekti ve müzikle karşılaştım. Geçiş efekti ihtiyacına gelirsek: Onu şu anda Premiere Composer ve Onur Naci'nin tanıttığı Free Pack ile hallediyorum (özellikle Free Pack'in geçişleri beklediğimden çok çok daha iyi, Fragmovie vs.'ler içinde ideal). Uzun bir süre böyle devam edeceğim. Biraz daha birikmişim olursa ve Envato indirimi yakalarsam ileride Bade Pack'i alacağım. Ondan sonrada Plug-in almaya ihtiyacım olacağını düşünmüyorum zaten. Bade Pack'i aldıktan sonra da uzun bir süre para biriktirip eğer hala indirimli fiyatı durursa Aejuice'nin all bundles'ini alıp Plug-in alma işlemlerimi orada büyük ihtimalle noktalamış olurum. Umarım bu yazı size yardımcı olur. Yardımlarınız için tekrardan teşekkür ederim.GÜNCELLEME:
Son düzenleme: