Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

internetten izlediğim videolar ile editör olabilir miyim

cwbrail

Üye
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba.
Uzun süredir foruma üyeyim ancak bu açtığım ilk konu olacak. Kendimi ifade ederken eksiklerimi görürseniz lütfen heyecanıma verin.
Arkadaşlar yaklaşık 5-6 ay önce Youtube'da gezinirken Onur bropamın videolarına denk geldim ve Adobe Premiere ve PS derslerini izlemeye başladım. Daha öncesinde tecrübem olmadığı için ilk başlarda biraz korkuyordum ama sonradan cesaretimi topladım ve kendimi geliştirmeye başladım.

Arkadaşlar lafı fazla uzatmadan sizin gibi tecrübeli ve bilgili arkadaşlarıma sorularım şunlar olacak ;

1-) Video editörlüğü yapmak için hangi programlara ne seviyede hakim olmak gerekiyor.
2-) Editör olmak zor mu , çalışma şartları vs.
3-) Tam zamanlı olarak editörlük yapan arkadaşların ortalama geliri ne kadar oluyor.

Arkadaşlar bu konular hakkında sizlere danışmak istedim. Geri dönüşleriniz ve ilginiz için şimdiden hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

MertKing

Üye
Selam, sana en ince ayrıntısına kadar detaylı bilgi vereceğim. İlk ele alacağımız konu; "Video editörlüğü için hangi programlara hakim olmak bla bla..."

Öncelikle hakim olacağın 2 program olacak; Photoshop ve Premiere Pro. Bu ilk ikisini kesinlikle bil. Günde 30dk Ph , 1 saat Pr çalışırsan bir de 30dk Ph ve Pr olmak üzere pratik yaparsan harcayacağın vakit günde 2.5 saat oluyor. 1 Ay günde 2.5 saatini ayırırsan muazzam ilerlersin. Hatta Premiere Pro'da işe bile atılabilirsin. Zaman çabuk geçen bir şey olduğu için 2-3 ayın sonunda Premiere Pro ve Photoshop'u muazzam çözmüş olacaksın ve para kazanmaya başlayacaksın. 1 Ay eğitim görüp işe atılanlar var ama benim tavsiyem sen öyle yapma. Temelini sağlam at ve sonunu sağlam getir. Bu ikisini çözdükten sonra After Effects'de günde 40dk eğitim 20dk pratik yap. Ae yi de çözersen sana açılmayacak kapı yok.

Editör olmak zor mu; Editör olmak zor değil. Ama çalışma ortamları bazen stresli olabiliyor. 80Tl'den günde 2 video yapsan bir günde 160tl kazanırsın. Bir ayda 4800Tl kazanırsın. Yani senin okulundan mezun olanlar 2800tl'den iş bulurken sen ayda 4800Tl kazanacaksın. Günde 7-8 saatini vereceksin. Yani bu işi hobi olarak yaparsan bir b.k olmaz onu baştan diyeyim. Gerçekten iş olarak freelancer yapmanı tavsiye ederim. Eğer editör olmazsan muhtemelen mezun olduğun zaman iş bulamayacaksın ve fabrikada günde 10 saat çalışırsan ayda 3.500tl kazanacaksın seçim senin.

Tam zamanlı kişinin geliri ne kadar?; Eğer 13-14 saatimi veririm diyorsan günde 4-5 iş yapabilirsin :) Ama hem fiziki hem de beynin dayanamaz. Günde 2 iş en ideali hem bir iş yerinde çalışıyormuş gibi 7-8 saat çalışıyorsun hemde 4800Tl kazanıyorsun.

Çok fazla kazanacağın bir yöntem var bunuda istersen yazarım :)

cwbrail

Üye
Mert Hocam çok teşekkür ederim. Çok açık ve anlaşılır bir şekilde anlatmışsınız (y)
Çok fazla drama yapmadan şunu da belirtmek isterim ki üniversite mezunuyum ve asgari ücreti geçtim çeyreğine bile iş bulamıyorum (35k sıralama ile Ankara'da Devlet Üniversitesinde mühendislik okudum bu arada 3 yabancı dil , 90+ales ve 70+dil puanı var :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:)

Benim bir konu hakkında daha merak ettiğim bir husus var eğer cevap verebilirseniz sormak isterim. Mert Hocam imkanlar dahilinde kendimi geliştirdikten sonra akmasa da damlayacak şekilde editörlük işleri bulabilmem mümkün müdür yoksa bu sektörde de çok fazla yığılma var mı? Network gerekiyor mu? Çok yeni olduğum için bu konularda bilgi düzeyim düşük seviyelerde lütfen mazur görün.

DaffyGraphic

Moderatör
Moderatör
Mert Hocam çok teşekkür ederim. Çok açık ve anlaşılır bir şekilde anlatmışsınız (y)
Çok fazla drama yapmadan şunu da belirtmek isterim ki üniversite mezunuyum ve asgari ücreti geçtim çeyreğine bile iş bulamıyorum (35k sıralama ile Ankara'da Devlet Üniversitesinde mühendislik okudum bu arada 3 yabancı dil , 90+ales ve 70+dil puanı var :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:)

Benim bir konu hakkında daha merak ettiğim bir husus var eğer cevap verebilirseniz sormak isterim. Mert Hocam imkanlar dahilinde kendimi geliştirdikten sonra akmasa da damlayacak şekilde editörlük işleri bulabilmem mümkün müdür yoksa bu sektörde de çok fazla yığılma var mı? Network gerekiyor mu? Çok yeni olduğum için bu konularda bilgi düzeyim düşük seviyelerde lütfen mazur görün.
Merhabalar,Mert hocam cevap vermiş sizlere bunuda ben cevaplayayım.
Kendinizi gelişitirip,yaptığınız işleri portfolyo olarak bionluk ve.b platformlarda sergilerseniz,zaten iş gelicektir.
Ne kadar kendinizi geliştirirseniz,o kadar iyi iş gelecektir ve iyi bir miktar kazanacaksınız.
Sadece Bionluk ve.b platformlarda ilan vermekle bitmiyor,sadece ilan vermekle kazanırsınız,ama yani biraz az.
Önemli olan konu,sizinde iş aramanız gerek,iş aramaktan kastığım,Designer ve Editör ' ü olmayan insanların discord ile ve ya başka bir platformla saygılı bir şekilde iletişime geçip editör ve designer (yanı tasarımcıya) ihtiyacı olup olmadığını sorabilirsiniz.

Saygılar,herhangi bir sorunuz olursa aktif olduğumda cevaplarım.

MertKing

Üye

Editör olmak için 8Gb ram , Gtx 750ti'li orta seviyeden bir tık düşük bir sisteme ihtiyacınız olacaktır ama 80Mbps down , 8Mbps Up'a kesinlikle ihtiyacınız olacak. Adsl bağlantın varsa bu sana çok sıkıntılar çektirecektir. Vdsl olması yeterli olacaktır ama fiber olursa çok daha iyi olur. Onun haricinde evet, sektörde yığılma var. Ama bu sektör çoook geniş bir sektör yani asla bitmeyecek bir sektör. Bir youtuber gidiyor diğeri geliyor , bir dizi bitiyor diğeri geliyor. Yani editörlükte işsiz kalma olanağın imkansıza yakın. Eğer bu sektörde kendini çok geliştirirsen işsiz kalma olanağın 0'ın altı diyebilirim :) Ama çok para kazanmak için Ae , Pr , Ph'yi bilmek yeterli değil. Kesinlikle iş ingilizcesi ve ispanyolca bilmen gerek. İngilizce ve İspanyolca bilmek sana muazzam paralar kazandıracaktır. Aylık 25.000Tl'den aşağı kazancın olmaz.

Herkes dolar ile maaş almak ister. Ama "Reel" hayatta bunun için Amerika'ya gitmen gereklidir. İş ingilizcesi bildiğin zaman 80Tl'ye bir Türke iş yapacağına 80$'a Amerikalıya , İngiltereliye iş yaparsın. İş ingilizcesi bildiğin zaman Amerikalı içerik üreticisilerine freelancer olarak editörlük yaptığın zaman doğal olarak dolar üzerinden kazanç sağlayacaksın. Hatta iş ingilizcesi bildiğin zaman Global olarak çalışırsan ve günde 160Tl kazanmak istersen iş bulamama olasılığın -99999 diyebilirim. Çünkü 80$'a editör bulan birine 8$ yani 80Tl teklif ettiğin zaman havada kabul eder seni :) Global'a iş yapmak bu kadar kazançlı birşey. hadi diyelim ki dolar karşılığı iş yapıyorsun ve 2 kişiye editörlük yaptığını düşünelim. 70$'dan iki kişiye iş yaparsan bu günlük 140$ yapar. Yani günlük 1345Tl , Aylık 40.000Tl. Krizi fırsata çevirmek ve milletvekilinden daha fazla para kazanmak bu kadar basit birşey işte :) Sadece iş ingilizcesi bilmen ve Ph , Pr , Ae bilmen yeterli olacaktır bunun için.

Son düzenleme:

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar