Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kalite bir canlı yayın açmak için bütçemizin miktarı ne kadar olması lazım ?

CinarUlas

Üye
bir twitch de canlı yayın açmak için mikrafon klavye mause vb. için ne kadar bütçe ayırmam lazım pc özelliklerim 8 gb ram - gtx 1050ti - i5 son nesil yeterli olucakmıdır?

MertKing

Üye
bir twitch de canlı yayın açmak için mikrafon klavye mause vb. için ne kadar bütçe ayırmam lazım pc özelliklerim 8 gb ram - gtx 1050ti - i5 son nesil yeterli olucakmıdır?
Pc özellikleri zaten yeterli. Yayın için en önemli faktör internet hızı olduğundan 720p60fps yayın için 7-8mbps upload'ın olması yeterli. Klavye , mause önemli değil ama mikrafon önemli oldduğu için 250-300tl lik mikrafon almanı öneririm. Zaten Obs'nin içinde boğuk sesi önleyici falan var senin %100 temiz gider seni izleyenlere.

MertKing

Üye
ram maalesef yeterli değil.
Hayır, kesinlike yeterli ram miktarına sahip. Ben deneme yayını açtığım zaman hiçbir sorun yaşamamıştım. En önemli faktör upload olduğundan dolayı ekrandaki görüntüyü direkt olarak karşı tarafa aktarıyor bu arkadaşın tek sorunu "Upload"

"8gb ram , 7mpbs upload" , GeForce 750ti ekran kartı , i3 İşlemci deneyimlerim;

Lol; 180-190Fps iken canlı yayında 120Fps'e düşüyor.

Valorant; 130-140Fps iken canlı yayında 80Fps'e düşüyor.

Just chatting hiç denemedim ama onun için sadece internet gerekli zaten.

Bir yayıncının oynadığı bütün oyunları oynayıp üstüne just chatting yapabilir bu arkadaş. Zaten Bilgisayarı benim bilgisayarımdan daha iyi olduğu için çok daha verimli sonuçlar alacaktır. Zaten Twitch'de en çok oynanan oyunların hepsini oynayabilecek pc'ye sahip mesela Valorant oynasa 180fps aldığı oyun canlı yayın esnasında 120fps'e düşse koymaz mesela.

cevoyka

Üye
Web sitesi
meettomy.site
Hayır, kesinlike yeterli ram miktarına sahip. Ben deneme yayını açtığım zaman hiçbir sorun yaşamamıştım. En önemli faktör upload olduğundan dolayı ekrandaki görüntüyü direkt olarak karşı tarafa aktarıyor bu arkadaşın tek sorunu "Upload"

Bir yayıncının oynadığı bütün oyunları oynayıp üstüne just chatting yapabilir bu arkadaş. Zaten Bilgisayarı benim bilgisayarımdan daha iyi olduğu için çok daha verimli sonuçlar alacaktır. Zaten Twitch'de en çok oynanan oyunların hepsini oynayabilecek pc'ye sahip mesela Valorant oynasa 180fps aldığı oyun canlı yayın esnasında 120fps'e düşse koymaz mesela.
Hmm hatamı düzeltiğin için teşekkür ederim dostum :) .

CinarUlas

Üye

bu kadar özetliyici bir mesaj yazdınız için teşşekürler sayenizde yayın açmayı deniyeceğim

Profff33

Üye
internet konusuna dikkat etmelisin. mesela 16 mbit internetin varsa, upload o kadar yüksek olmaz. hız testi sitelerine girip upload hızına mutlaka bak eğer 5mbit altıysa pek randıman alamazsın. 10mbit üzerindeyse (fiber vs) senin için çok iyi olacaktır.

bu iki mikrofonun incelemesini yapmıştım tavsiye ederim. bütçen hangisine uyarsa onu kullanabilirsin. yaka mikrofonları bu iş için yeterli ama condenser mikrofonlar daha profesyonel. seçim senin

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar