Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Photoshop Türkçe mi İngilizce mi?

Web sitesi
www.instagram.com
Dostlar, Photoshop öğrenmeye başladım. Başlangıca göre hatırı sayılır bir şeyler öğrendim. Ancak neden bilmiyorum ama İngilizce öğrenirken biraz zorlandım. Telefonda kullandıklarımın çoğu türkçeydi ondan herhalde :D Zaten Photoshop'u iş için değil video montajın yanında biraz zorunluluk olarak kullanıyorum. Youtube thumbnailleri, instagram fotoları vs. Ciddi bir şey için kullanmayacağım yani. Tamamen hobi ve zorunluluk. Umarım anlatabilmisimdir. Yabancı kaynaklara da bakmayı düşünmüyorum. Photoshop'u Türkçe olarak öğrenmeye ve kullanmaya devam etsem bir şey kaybeder miyim?

Dostlar, Photoshop öğrenmeye başladım. Başlangıca göre hatırı sayılır bir şeyler öğrendim. Ancak neden bilmiyorum ama İngilizce öğrenirken biraz zorlandım. Telefonda kullandıklarımın çoğu türkçeydi ondan herhalde :D Zaten Photoshop'u iş için değil video montajın yanında biraz zorunluluk olarak kullanıyorum. Youtube thumbnailleri, instagram fotoları vs. Ciddi bir şey için kullanmayacağım yani. Tamamen hobi ve zorunluluk. Umarım anlatabilmisimdir. Yabancı kaynaklara da bakmayı düşünmüyorum. Photoshop'u Türkçe olarak öğrenmeye ve kullanmaya devam etsem bir şey kaybeder miyim?
Türkçe kullanma bence, ben kullanmıyorum, hata aldığında hatayı Türkçe alırsın, sana yardım edemeyebiliriz, Window kısmını Pencere diye çeviriyor mesela, çevirilerde çok kötü, yani önermiyorum Türkçe

emresupcin

Üye
Web sitesi
emresupcin.com

Başlangıç düzeyinde kullanılacaksa Türkçe olabilir. Yabancı kaynaklar ya da Türk eğitmenler olsun programı anlatırken İngilizce sürümü üzerinden anlatıyorlar. Başlangıç seviyesi de olsa İngilizce kullanmanızı tavsiye ederim.

Ben Türkçe kullanıyorum şu ana kadar yaşadığım tek dez avantaj ingilizce tutorial'da anlamını bilmediğim bir kelime çıkarsa onun Photoshop Türkçe karşılığını aramak oldu. Tavsiyem İngilizce kullanmandır ama ben bulurum çok da şey etmiyorum dersen Türkçe devam et.

Hartting

Moderatör
Moderatör

Selam,

İngilizce kullanmanı tavsiye ederim. Bir şirkete yada, ajansa giricek isen genelleme bakarsak onlarda ingilizce dilini kullanıcaklardır, İngilizce hem dünyacak, önemli ve kariyerimizde bize katkılar sağladığı üzere, her daim azda olsa bilmen önemlidir. Sonrasında türkçe dil, ile zorlanacağını düşünmüyorum. Bu yüzden ingilizce üzerinden başlaman en mantıklısıdır.

İyi günler başarılar dilerim. :)

Web sitesi
www.instagram.com
O halde programı ingilizce öğrenip. Daha sonradan türkçe olarak kullanmaya devam ederim. Photoshop ile is yapmayı düşünmüyorum. Yapsam bile büyük işler olmaz. YouTube thumbnailleri, instagram postları falan hazırlarım. Uzmanlık alanımı video montaja yönelik şekillendirmek istiyorum

O halde programı ingilizce öğrenip. Daha sonradan türkçe olarak kullanmaya devam ederim. Photoshop ile is yapmayı düşünmüyorum. Yapsam bile büyük işler olmaz. YouTube thumbnailleri, instagram postları falan hazırlarım. Uzmanlık alanımı video montaja yönelik şekillendirmek istiyorum
Yani sen bilirsin

Böyle diyorsunuz da Photoshop da en az video montaj kadar iş imkanı var mı? Yani elbet vardır ama sonuçta daha Adobe'den haberi olmayan insanın Photoshop yapma yeteneği olabiliyor yani çok fazla kullanan insan var Photoshop Adobe'den daha popüler.
Photoshp'ta da reklam tasarımları, logolar vs. bir sürü şey yapılıyor, bazıları Photoshop'un uygulama olduğunu bilmeden "Photoshop yapmak" diye kullanıyor. Geçen arkadaşım bana "Bu fotoğrafı Krita'da Photoshop'ladım" dedi, herhalde Photoshop'un bir uygulama olduğunu bilmiyor xd Neyse, aslında artık bu işler mobilden bile yapılabiliyor ve çoğu kişi bunları yapabiliyor.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar