Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soru Premire Çalışırken Kasıyor

Selamlar, Lenovo Legion 5 Ryzen 5 5600H, RTX 3060, 16GB Ram laptop kullanıyorum. Premire'de 1280x720 bir videoyu düzenlerken bile kasıyor, video oynatmakta ve çalışmakta zorlanıyorum. Bu neden kaynaklanıyor? Yardımcı olursanız sevinirim. (Adobe 2024 Sürüm)

Ekli dosyalar

• Sekans.png
    Sekans.png
    36.9 KB · Görüntüleme: 5

ythome

Üye
Web sitesi
www.youtube.com
Fazla efekt eklemişsin gibi gözüküyor ram sınırını aşmış olabilir çünkü en az 16GB ram istiyor 1280x720 normal bir edit yapabilmek için. Arkaplanda da fazla uygulama çalışıyor olabilir. Konunun uzmanı değilim sadece kendi bilgilerimce yorum yaptım.

Bence 23 veya 22 kullanabilirsin.

Fazla efekt eklemişsin gibi gözüküyor ram sınırını aşmış olabilir çünkü en az 16GB ram istiyor 1280x720 normal bir edit yapabilmek için. Arkaplanda da fazla uygulama çalışıyor olabilir. Konunun uzmanı değilim sadece kendi bilgilerimce yorum yaptım.

Bence 23 veya 22 kullanabilirsin.
Sürümden fark eder mi bir çok proje var tekrar sürüm değiştirmek istemiyorum açıkçası. Ek olarak ram i 16 gb'dan 32'ye yükseltsem sorun tamamen çözülür mü?

ythome

Üye
Web sitesi
www.youtube.com
Sürümden fark eder mi bir çok proje var tekrar sürüm değiştirmek istemiyorum açıkçası. Ek olarak ram i 16 gb'dan 32'ye yükseltsem sorun tamamen çözülür mü?
Sürümden tabikide fark yaratır windows 8.1 den windows 11 e geçiş gibi düşün aralarında farklı özellikler ve gereksinimler var. Ram konusuna gelirsek tamemen geçiceğinden emin değilim ram'e para harcamak yerine sürüm düşürebilirsin projelerini kaydedip.

Sürümden tabikide fark yaratır windows 8.1 den windows 11 e geçiş gibi düşün aralarında farklı özellikler ve gereksinimler var. Ram konusuna gelirsek tamemen geçiceğinden emin değilim ram'e para harcamak yerine sürüm düşürebilirsin projelerini kaydedip.
Birçok plugin vs var, projeleri açmakta da problem yaratabilir o yüzden sürüm düşürmekten çekiniyorum

Siz bilirsiniz detaylı bilgi için adobe sitesine veya youtube'a bakabilirsiniz.
Tamamdır, birde şöyle bir şey farkettim. Video akışında takılma olmuyor ama mesela After effects'den alpha+rgb olarak aldığım lower thirds, vb efektlerin üzerine gelince takılıyor. Ağır bir efekt de değiller zaten sıkıştırılmış mov olarak video üzerine atıyorum, bunun çözümü belki vardır.

ythome

Üye
Web sitesi
www.youtube.com
Tamamdır, birde şöyle bir şey farkettim. Video akışında takılma olmuyor ama mesela After effects'den alpha+rgb olarak aldığım lower thirds, vb efektlerin üzerine gelince takılıyor. Ağır bir efekt de değiller zaten sıkıştırılmış mov olarak video üzerine atıyorum, bunun çözümü belki vardır.
After Effects hakkında bir bilgim yok malesef ancak bu tarz efekt ve pluginler hakkında youtube ve googlede çözümbulabilirsiniz.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar