Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sony A7s iii değilde Neden Lumix GH6

Katılım
19 Ocak 2021
Mesajlar
12
Web sitesi
www.resulhangul.com
Öncelikle @Spunkram yeni kameran hayırlı olsun. Allah güzel günlerde ve bol kazançlar nasip etsin. Sony a7s iii yerine neden Lumix GH6 aldın ben hep Sony diyordum acaba arasındaki farklar nedir ?
 

Spunkram

Yönetici
Yönetici
Katılım
18 Kas 2020
Mesajlar
917
Kanka her kamera güzeldir, kullanım alanına göre. Ancak çok fazla araştırma yaptım ve en az tereddüt ettiğim belki de a7s3'tür. :/ Hani fuji falan gerçekten iyi kameralar ama A7S3 şuan GH6'dan neredeyse 15bin tl daha pahalı, ve bende 5 tane MFT lens var abi tekrardan sony'e geçmek büyük masraf benim için ehhehhe video özelliklerini de şöyle sıralarsam:

-GH6, 5.7K-5.8K anamorphic çekerken A7S3 4k'nın üstüne çıkamıyor.
-GH6, 300fps'e kadar çekim yapıyor, a7s3 240.
-E daha önemlisi, prores gerçeği var -ki bu ayki güncellemede Prores raw çekim desteği geldi lumix'e. A7S3 hala bir filmmaker kamerasından çok youtuber kamerası ayarında kalmış durumda.
-E benim gibi biri için zaten Prores 1900mbit çekim yaparken, prores çekmeyince de yine 800mbit çekim yapabiliyor. A7S3 en fazla 600mbit yapabiliyor.
-Zaten SSD'ye kayıt desteği bir sonraki güncellemede gelecekmiş, ondan sonra muhtemelen rakipsiz olacaktır bu fiyat bandında.

Ha konu sensör ise çoğu insan a7s3'ün sensöründen dolayı daha avantajlı olduğunu düşünüyor ki evet karanlık görüntülerde sony bayağı iyi iş çıkarabilir. Ama kameralarda dual native iso olduğu için de noise problemi eskisi gibi olmuyor küçük sensörlerde. Teknoloji ile bu önlenebiliyor. Ancak ben ışıksız görüntü çekmiyorum ki zaten. Stüdyo görüntülerinde GH6 keskinliğiyle vs çok daha mantıklı bence.

Bilmiyorum, sony zaten çok çok iyi bir kamera üreterek girdi piyasaya a7s3 ile. Ama şuan bakınca sanki her halükarda gh6 fiyatı ve özellikleri ile daha mantıklı bir noktada.
 
Son düzenleme:

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar