Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Vergi

developer

Üye
Arkadaşlar merhaba , Google AdSense ile web sitemden para kazanıyorum . 21 Mart 2021’de banka hesabıma para yattı bu ay da para yatacak . Vergi cezasından korktuğum için çektiğim para hala banka hesabımda bekliyor hiç harcamadım ve bu ay ki yatacak parayı çekmekten korkuyorum .

Kazandığım paraları harcayabilir miyim ?
İleride sıkıntı yaratır mı ?
Yardımcı olur musun ?

aspectsiz

Üye
İleride sıkıntı yaratır,
Youtube reklam gelirleride adsense ile yönetiliyor ve bu vergi davasına senide tabi tutarlar yaşadığın yerdeki vergi dairelerine başvurmanı öneririm bi.
Büyük ihtimalle bir şahıs şirketi açıp onun üzerinden vergilendirmeni isteyecekler.
Canım devletim sen parayı çekmesende senden para almak isteyecektir yüksek miktarlarda yani neden yapmasın ki...

ve bu vergilendirme işlemi sen 20tl kazansanda 10000tl kazansanda geçerli tutulan birşey ne yazık ki :(

Paranın banka hesabına yatması sonrası, çekmenle çekmemen önemli değil. Sonuçta para senin hesaba geçmiş. Eğer vergiden dolayı sıkıntı çıkmasından korkuyorsan Adsense ayarlarından para çekme alt limitini yükseltebilirsin (örneğin 1000 TL, 2000 TL falan). Böylece para birikir, sende şirket açınca çekersin.
Para senin hesaba geçtikten sonra, para artık senindir. Parayı çekmen, çekmemen, başkasına eft yapman vs farketmez. Para senin hesaba geçmiş. Bankalar hesaba yatan paraları belli aralıklarla maliyeye bildiriyorlar. Bugün belki sıkıntı yaşamazsın ama ileride sıkıntı olabilir. Ekim ayında yeni vergi paketi mecliste tartışılacak, o güne kadar parayı bekletmeni öneririm (hesabındaki değil, adsensedeki).

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar