Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Video çekimi+kurgu/montaj işim | Ekipmanlar hakkında soru cevap!

abbasoglu

Üye
Selam abbasoglu, görüş ve önerilerin için teşekkürler. Aslında projenin geneli tripod üzerinde çekildi. Karakterlerin hareket ettiği sahnelerde dinamikliği artırmak için takip ediyorum.Uzun süre hareketsiz tek plan izleyiciyi sıkabiliyor. Rahatsız edecek derece de sallantı olduğunu düşünmüyorum. Netliği manuel ayarlarda kullanıyorum, çok kaçırmışsın derken netliği yapamamış mıyım yoksa bu netlik ve alan derinliği gereğinden fazlamı olmuş tam olarak ne demek istediğini anlayamadım :) Işık dizilimim dediğin gibi ama arka planda parlak seramik ve alüminyum malzemeler oldukça fazla hep bir şekilde parlama yapıyor :)

4K fazla boyut ve uzun çekimde makinenin ısınması gibi sorunları olduğundan bu proje için tercih etmedim, video çıktımı h.264 olarak youtube 1080p preseti ile alıyorum, bitrate 16 şeklinde, farklı bir önerin varsa deneyebilirim.
takip olabilir ama burda sabit olsa daha güzel gibi.Asıl kastettiğim şey kamera sallanması titremesi muhtemelen tripodun hafif pan tilt yaparken sallanıyor oyüzden hareket işine girmemek daha iyi.Bu tarz mutfak çekimi yaptım yansımayı renkli kağıtlarla çözmüştüm veya ışık dahada yumuşatıla bilir.Netlikten kastım bazı yerlerde kaçmış 1.4 diyaframda netlik alanın oldukça dar oluyor 1.8 2 gibi diyafram aralığını tercih edebilirsin.Makro yakın detay çekimi için 30mm geniş kalıyor.Tek lens alınacaksa şiddetle zoom lens tavsiye ederim.4k da makinenein ısınmasını istemiyorsan kare sayısını düşür 30 kare çekebilirsin çok hareketli sahne yok çünkü. Slow motionlada işin yok.Render konusunda bende aynı şekilde alıyorum bitrate 20 yapıyorum

takip olabilir ama burda sabit olsa daha güzel gibi.Asıl kastettiğim şey kamera sallanması titremesi muhtemelen tripodun hafif pan tilt yaparken sallanıyor oyüzden hareket işine girmemek daha iyi.Bu tarz mutfak çekimi yaptım yansımayı renkli kağıtlarla çözmüştüm veya ışık dahada yumuşatıla bilir.Netlikten kastım bazı yerlerde kaçmış 1.4 diyaframda netlik alanın oldukça dar oluyor 1.8 2 gibi diyafram aralığını tercih edebilirsin.Makro yakın detay çekimi için 30mm geniş kalıyor.Tek lens alınacaksa şiddetle zoom lens tavsiye ederim.4k da makinenein ısınmasını istemiyorsan kare sayısını düşür 30 kare çekebilirsin çok hareketli sahne yok çünkü. Slow motionlada işin yok.Render konusunda bende aynı şekilde alıyorum bitrate 20 yapıyorum
öneriler için teşekkürler, dikkate alacağım :)

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar