Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Youtube'da Video Paylaşımı

ssosyomat

Üye
Arkadaşlar redmi 8a telefonumun kamerası ile temel düzeyde video çektim bunu da Adobe Premiere Pro ya attım. Düzenledikten sonra video ortaya çıkınca yanlarından siyahlıklar oluyor. Scale ile büyüttüm ama bu seferde üst ve altta siyahlıklar kaldı. Bu durumda siz ne yapıyorsunuz ? Telefondan çekilen videolarda yanlardan siyah boşluklar kalıyor mu yoksa bir çözümü var mı ?

Ekli dosyalar

• Ads?z.png
    Ads?z.png
    218.6 KB · Görüntüleme: 11

Limon

omerseyhan
Moderatör
Merhaba. Sorununu tam olarak anlamadım ama şunu diyebilirim ki sanırım telefondan çektiğinin videonun boyutuyla projenin boyutu eşdeğer değil. Bu sebeple siyahlıklar kırpılmış gibi kalıyor olabilir. Şu videodaki işlemleri uygulamayı dene bakalım olacak mı?

Spunkram

Yönetici
Yönetici
Yani Limon'un dediği kesinlikle doğru ancak yapacağın en doğru hareket şu; videolarını programa aktarırken sequence açmadan aktar. Sonra herhangi bir videoyu çekip sağ tarafa at ve videonun boyutuyla sequence açmış ol. Yani videon neyse projen de o olsun. 1920x1080 açıyorsan dikey videolarda yanlar siyah olacaktır. 1080X1920 yani dik bir proje açıp onun içine sığdırabilirsin. AMA EN ÖNEMLİ ADIM ŞU: render alırken YouTube 1080p gibi BİR AYAR SEÇME, H264 - Eşleşme Kaynağı (Yüksek Bit Hızı) seç, premiere içinde alıyorsan Match Source (High bitrate) diye yazar. Onu seçersen projenin boyutu ile render alıp kenarlarını siyah kaydetmez.

ssosyomat

Üye
H264 yaptım. Ayrıca Match Soruce yaptım. Ama hala üst kısımlarda siyahlıklar oluşuyor. Sequenceyi de denedim ama video bir türlü oturmuyor. Rendera ait bir tane resim yukarıya ekledim oradan bakarsanız sevinirim.

Arda

Üye
render alırken bu tiki açmayı dene

Ekli dosyalar

• Ekran Görüntüsü (522).png
    Ekran Görüntüsü (522).png
    111.6 KB · Görüntüleme: 7

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar