Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Büyük abiler cevaplarsa sevinirim.

editorless

Üye
Knk bende 20 yaşındayım son 3 yıldır her gün video editleyerek geçimimi sağlıyorum
fakat bilmen gereken bu iş sonsuza kadar yapılamaz her şey para değildir!
şimdi olur mu la öyle şey deme 3 yıl diyorum yaşım büyük olmasada tecrübem olduğunu söyleyebilirim edit yapmadığım 1 günüm bile yok
parası iyi mi allah var çok iyi ama ben bundan 5 6 yıl sonra bu işleri yapabilecek kıvamda olur muyum bilemiyorum
tabi bunun şirketi var bağkuru falan filan bi ton işi gideri var onlarıda göz ardı etme
:Dönce kendini geliştidmen gerek sonra iş bulman gerek sonra işlerini eğendirmen istenilerni vermen gerek
ben ilk 5 ay full bunlarla uğraştım okulumu astım gelecek görmüyordum ki hala görmüyorum
girdiğim bunalımdan dolayı intiharı bile o kadar çok düşünüyordum ki sınırdaydım
gelecek sıkıntıları beni yiyor bitiriyordu ama kendimi geliştirmeye devam ettim ve bir youtuberla anlaştım
aylık 300 tlye köpek misali iş yapar mama parası alırdım ama yaptığım iş güzel olduğu için başkaları gördü onlarala çalışmaya başladım derken şuan burdayım fakat geleceğimi editör olarak görmüyorum aslında ne olacağını bende bilmiyorum seneye inşallah yurt dışına çıkacağım o zamana kadar ingilizcemi geliştirim yurt dışına çıktığımda freelance olarak editörlük yaparım birde bir yerde işe girsem orda kendimi geliştire geliştire bir yerlere gelirim diye düşünüyorum sabah iş akşam edit sonra amerika rüyası
ama hiç bir zaman hiçbir şey bu kadar kolay olmaz zorluklar çıkar çıkmazsa zaten problem vardır önemli olan hedefin azmindir
editörlüğün 2 zorluğu vardır
1- zaman
2- mental sağlık
zaman öyle yada böyle halledilir ama mentalini toplamak çok zordur
neyse işim gücüm var benim umarım dediklerimden güzel şeyler çıkartabilmişsindir
yukarıdaki fiyatlarla konuşan arkadaşı takmanı önermem para ile bir yola çıktığın zaman çakılırsın ve onun dediği gibi kolay deği olaylar
kal sağlıcakla

adil
Sen motivasyonsuz ve geleceğine parlak bakmıyorsun bu meslekte. Bakanlar şimdi Masterchef , Survivor veya bilimum Netflix dizilerinde editör. Bu işi sonsuza kadar yapanlar var tıpkı yazılımcılar gibi. Yazılımcıların işi emin ol editörlerden daha zor ve karmaşık gününün büyük kısmını pc başında yazılımla geçiriyorsun. Gel gör ki 15-20 yıldır yazılımcı olan insanlar var :) Yok her şey para değilmiş falan lafları karın doyurmuyor. Her şey paradır ve sen para için çalışıyorsun. Yurt dışına gittiğin zamanda para için çalışacaksın içtiğin su bile para. Para vermeyen adama Allah'ın suyu bile müstehak. Herkes günün sonunda öğrendiği işi para için yapıyor. Haa tabi şu ayrı konu, ana mesleğin vardır para kazandığın ama hobi için yapıyorsundur bu ayrı konu. Ama ana mesleğin şu anda tam oturmamışsa gelecekte planladığın işe para için hazırlanıyorsun. Ne için okudun yıllarını heba ettin? İşin olsun ve para kazanmak için. Bu iş senin için sonsuza kadar yapılmaz herkes aynı değildir. Senin mental sağlığın yetmiyor olabilir ama başkalarının yetiyordur 20 yıldır editör olan insanlar var.

editorless

Üye
Yalnıç bilgilendirme sayılabilir ...
Bunu kazanmak için fazla feraset gerekir, ve çok profesyonel bir premiere pro, after effect eğitiminin olması gerekiyor.
Günde 2 saat ile imkansız. Kim o ya, ayda 44k kazanan, SAYILI insanlar kazanır o tasarım işinden o parayı.
3 yıldır premiere pro, after effects ile uğraşıyorum, çok bir gelir yok, ha ayda 1k-2k maximum 5k kazanırsın tasarım işinden, editörlüktende hadi diyelim max 10k, güzel para, ama maximum diyorum, bunlar kazanmakta gerçekten zor.
Alakası yok. Sana şöyle diyeyim sen bu ekonomik kıtlıkta bile 100Tl verebilecek adamlar bulabilirsin. Mantık çerçevesinde düşünmeni isterim 1K kazandığını varsayalım şuan yeterli bir iş ingilizceninde olduğunu varsayalım. Sen 30Tl'ye editörlük yaparmısın? Yapmazsın. Ama iş ingilizcen varsa ve içerik üreticisine 30$'a iş teklifi versen seni havada karada kabul eder. Bu sektörde ortalama fiyat video başına 70$ falan sebebi ise editörlük yapan insanların Amerika'da falan yaşamaları. 30$ Sana aylık 14.000Tl ye geliyor. Hadi 30$'a iş yapma onuda geçtim 7$'a iş yap düşünebiliyor musun? 7tl ye hiç iş yapar mısın bir Türke 7tl ye editörlük yapcağım de kabul eder. Allah'ın Amerikasında yaşayan içerik üreticisine 7$'a iş teklifi ver seni havada karada kabul eder. 7$ 100tl ye tekabül ediyor. Aylık kazancın 3.000Tl olur. Senin o max 5.000tl dediğin hikaye ve saçma mevzu :D 15$'a iş teklifi versende seni havada karada kabul ederler. 15$ 216tl'ye tekabül ediyor. Aylık 6.400tl kazanıyorsun aslında max dediğin rakamlar Türkiye için geçerli seni böyle alıştırmışlar. İngilizcen olsa çook rahat kazanabileceğin rakamlar bunlar.

DaffyGraphic

Moderatör
Moderatör
Alakası yok. Sana şöyle diyeyim sen bu ekonomik kıtlıkta bile 100Tl verebilecek adamlar bulabilirsin. Mantık çerçevesinde düşünmeni isterim 1K kazandığını varsayalım şuan yeterli bir iş ingilizceninde olduğunu varsayalım. Sen 30Tl'ye editörlük yaparmısın? Yapmazsın. Ama iş ingilizcen varsa ve içerik üreticisine 30$'a iş teklifi versen seni havada karada kabul eder. Bu sektörde ortalama fiyat video başına 70$ falan sebebi ise editörlük yapan insanların Amerika'da falan yaşamaları. 30$ Sana aylık 14.000Tl ye geliyor. Hadi 30$'a iş yapma onuda geçtim 7$'a iş yap düşünebiliyor musun? 7tl ye hiç iş yapar mısın bir Türke 7tl ye editörlük yapcağım de kabul eder. Allah'ın Amerikasında yaşayan içerik üreticisine 7$'a iş teklifi ver seni havada karada kabul eder. 7$ 100tl ye tekabül ediyor. Aylık kazancın 3.000Tl olur. Senin o max 5.000tl dediğin hikaye ve saçma mevzu :D 15$'a iş teklifi versende seni havada karada kabul ederler. 15$ 216tl'ye tekabül ediyor. Aylık 6.400tl kazanıyorsun aslında max dediğin rakamlar Türkiye için geçerli seni böyle alıştırmışlar. İngilizcen olsa çook rahat kazanabileceğin rakamlar bunlar.
Ha Amerika başka, türkiyeden bahsettim ben.

editorless

Üye
Ha Amerika başka, türkiyeden bahsettim ben.
Benim bahsettiğim Türkiye'den freelancer olarak çalışıp yabancı birine iş yapmak günde 100tl'ye iş yapacağına 100$'a iş yapsan aylık 44.000tl kazanırsın ve bu mümkün Türkler verdiği gibi yabancı içerik üreticilerdei veriyor. İyi ve temiz yaparsan işini kazanırsın

DaffyGraphic

Moderatör
Moderatör
Benim bahsettiğim Türkiye'den freelancer olarak çalışıp yabancı birine iş yapmak günde 100tl'ye iş yapacağına 100$'a iş yapsan aylık 44.000tl kazanırsın ve bu mümkün Türkler verdiği gibi yabancı içerik üreticilerdei veriyor. İyi ve temiz yaparsan işini kazanırsın
Anladım zaten hocam.

Ad1L_

Moderatör
Moderatör
Sen motivasyonsuz ve geleceğine parlak bakmıyorsun bu meslekte. Bakanlar şimdi Masterchef , Survivor veya bilimum Netflix dizilerinde editör. Bu işi sonsuza kadar yapanlar var tıpkı yazılımcılar gibi. Yazılımcıların işi emin ol editörlerden daha zor ve karmaşık gününün büyük kısmını pc başında yazılımla geçiriyorsun. Gel gör ki 15-20 yıldır yazılımcı olan insanlar var :) Yok her şey para değilmiş falan lafları karın doyurmuyor. Her şey paradır ve sen para için çalışıyorsun. Yurt dışına gittiğin zamanda para için çalışacaksın içtiğin su bile para. Para vermeyen adama Allah'ın suyu bile müstehak. Herkes günün sonunda öğrendiği işi para için yapıyor. Haa tabi şu ayrı konu, ana mesleğin vardır para kazandığın ama hobi için yapıyorsundur bu ayrı konu. Ama ana mesleğin şu anda tam oturmamışsa gelecekte planladığın işe para için hazırlanıyorsun. Ne için okudun yıllarını heba ettin? İşin olsun ve para kazanmak için. Bu iş senin için sonsuza kadar yapılmaz herkes aynı değildir. Senin mental sağlığın yetmiyor olabilir ama başkalarının yetiyordur 20 yıldır editör olan insanlar var.
Öncelikle benim motivasyonsuz olduğumu nerden anladığını anlamadım motivasyon olmasayddı şuan yapabildiklerimin yarısını bile yapamazdım
okul zorlukları , ailemin iflasin esigine gelmis olmasi , hayatımdaki kayıplar hepsi üst üste gelmiş deprasyonda nerdeyse intihar edecek bir kişiydim. O zamanlardan buralara motivasyonum sayesinde geldim her şey para değildir diye bu yüzden söylüuorum örnek olması açısından zamanında şuan kazandığımın 2 katı bir iş yapıyordum gene editörlüktü fakat o mental çöküşü hala üstümden atabilmiş değilim şimdi yarısı kadar kazanıyorum ki gene çok şükür iyi bir mebla fakat kafam daha her şey para değildir para için bir şeyi körü körüne yaparsan sonunda patlarsın eğer tersini düşünüyorsan daha yaşayacakların vardır.
5-6 yıl sonrasından bahsediyorum bahsettiğim editörlük ise oyun , vlog , youtuber editörlüğü bunları belli bir yaştan sonra kafan kaldırmaz yapamazsın
netfix ,survivor falan kişinin azmine kalmış benimde aklımda yok değil yurt dışında bir film yapım şirketinde çalışmak tabi söylendiği gibi kolay değil afedersiniz köpekler gibi çalışmanız gerekmekte
ama para mevzusunun altını çiziyorum para ile yola çıkarsanız daha çok kazanacam diye heves ederseniz daha fazla iş yaparsanız bir bakmışsınız tıkanmış ağlayacak duruma gelmiş günde 1 iş bile yapamayacak durumdasınız (tecrübeyle sabittir)

editorless

Üye
Öncelikle benim motivasyonsuz olduğumu nerden anladığını anlamadım motivasyon olmasayddı şuan yapabildiklerimin yarısını bile yapamazdım
okul zorlukları , ailemin iflasin esigine gelmis olmasi , hayatımdaki kayıplar hepsi üst üste gelmiş deprasyonda nerdeyse intihar edecek bir kişiydim. O zamanlardan buralara motivasyonum sayesinde geldim her şey para değildir diye bu yüzden söylüuorum örnek olması açısından zamanında şuan kazandığımın 2 katı bir iş yapıyordum gene editörlüktü fakat o mental çöküşü hala üstümden atabilmiş değilim şimdi yarısı kadar kazanıyorum ki gene çok şükür iyi bir mebla fakat kafam daha her şey para değildir para için bir şeyi körü körüne yaparsan sonunda patlarsın eğer tersini düşünüyorsan daha yaşayacakların vardır.
5-6 yıl sonrasından bahsediyorum bahsettiğim editörlük ise oyun , vlog , youtuber editörlüğü bunları belli bir yaştan sonra kafan kaldırmaz yapamazsın
netfix ,survivor falan kişinin azmine kalmış benimde aklımda yok değil yurt dışında bir film yapım şirketinde çalışmak tabi söylendiği gibi kolay değil afedersiniz köpekler gibi çalışmanız gerekmekte
ama para mevzusunun altını çiziyorum para ile yola çıkarsanız daha çok kazanacam diye heves ederseniz daha fazla iş yaparsanız bir bakmışsınız tıkanmış ağlayacak duruma gelmiş günde 1 iş bile yapamayacak durumdasınız (tecrübeyle sabittir)
Bir işte ne kadar iyi olursan o kadar para kazanırsın. Bilimsel olarak bir şeye 10.000 saatini verirsen dünya standartlarına göre uzman olursun. Bugün kaç kişi okuduğu bölüme göre meslek sahibi olmuş? Ae , pr , ph gibi programları ne kadar iyi bilirsen o kadar kazanırsın. Bugün biolukta grafik tasarım yapiyorsundur 5 yıl sonra kendine baktığın zaman senin mesleğinin bu olduğunu görursun. Doktor oluyorsan en büyük motivasyonun akademik kariyer ve kazandığın paradır. Emin ol belli yaştan sonra bile kafan kaldırır belli yaşa gelene kadar muhtemelen 10.000 saati doldurmuş ve kullandığın program üzerinde master olmussundur. Tecrubene ve sistemine dayalı olarak daha fazla para kazanirsin. Kusura bakma ama kral olmak istiyorsan köpek (köle) olmak zorundasın. Tanrı tarafından bir gün önüne para dolu çuval gonderilmeyecek. Yaşadıkça tecrübe sahibi olacaksın kazandikcada kazanacaksın. Baban zengin değilse geleceğini kendin belirlemek zorundasın. Ne kadar para o kadar refah hayat o kadar mutluluktur.

Akdeniz

Moderatör
Moderatör
Yaşı büyük olan insanlar cevaplasın diyorum deneyimli o yaşları geçirmiş insanlar.
İşte kalitesizlik buradan kaynaklanıyor.

Demek ki ne bir bilginiz var ne bir görmüşlüğünüz.

Yaşı büyük olunca ne olacak ? biz 14-15 yaşlarındakiler yardım edemeyecek mi ? sen çok mu büyüksün ?

En iyi Editör sana gelip sana ''Küçük'' dese hoşuna gider mi ?

Şayet en iyi editör benzetmemi tiye almayın,kaliteniz mesajlarınız

editorless

Üye
Bu konuyu genel konuşmak saçma aslında kimse aynı değil kimsenin mental sağlığı ve sabrı vs. Aynı değil sen 5 sene sonra yapamazsin ama ben yaparım gibi veya ben yapamam sen hayla devam ediyorsun gibi vs...

editorless

Üye
İşte kalitesizlik buradan kaynaklanıyor.

Demek ki ne bir bilginiz var ne bir görmüşlüğünüz.

Yaşı büyük olunca ne olacak ? biz 14-15 yaşlarındakiler yardım edemeyecek mi ? sen çok mu büyüksün ?

En iyi Editör sana gelip sana ''Küçük'' dese hoşuna gider mi ?

Şayet en iyi editör benzetmemi tiye almayın,kaliteniz mesajlarınız
Dostum adamın dediklerini iyice düşün sonra yaz derim. Adam diyor ki bu sektörü yalayıp yutmuş tecrübe sahibi olmuş insanlar yazsın tecrübelerini benimle paylassin. Yaşı ne kadar büyükse tecrübeleri ve bu işe verdiği zaman arttığı için daha doğru tecrübelerini paylasabilir. 14 15 yaşında çocuk ile 30 yaşında adamın tecrübeleri aynı değil. 30 yaşında adam iş başvurusu tecrübelerini falanda aktarabilir. Senin vereceğin bilgi ile onur nacinin vereceği bilginin aynı olmaması gibi. Adamın yazdığı belli ki bi kulağından girmiş diğerinden çıkmış boş boş trip mesajlar atcana yardımcı olacak cevaplar yaz. Burayı meşgul etme.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar