Reis teşekkürler bu konularda çok bilgin değilim ama mesela intel core i3 işlemcide 4 çekirdek var ama amd ryzen 5 500 ve 5600 işlemcilerde de 6 çekirdek var bizim bu edit işlerinde çekirdek sayısı çok önemli diye duymuştum sence intel core i3 işlemci benim işimi görürmü? Bide sisteme baktığımda ekran kartının pahallı olduğunu gördüm, video kurgu için bir bilgisayar aradığım için ekran kartına bu kadar para vermek mantıklı olur mu?
maddiyata bakacak olursak birinci önceliğin işlemci olmalı. intel cpularda çoklu çekirdek performansı daha yüksek. "
" bu siteden bütçene en uygun işlemcinin çoklu çekirdek performasına göre kıyaslayabilirsin.
eee şimdi diyeceksin ki "bilader gpu ne işe yarıyo öyle ise?"
-heh o da donanım hızlandırmaya yarıyo.. mesela after effects de doldurdun efektleri tüm tuşlara bastın.. işlemci zortlayacak pes diyecek o zamanda ekran kartın sana destek olacak tabi bunun içinde nvidia'nın CUDA teknolojisini kullanman gerek.
Cuda nedir dersen şöyle göstereyim: görüntülerin ekran kartı üzerinden daha hızlı işlenmesini sağlar bu da daha hızlı render performansı demektir.
kısacası paranın yettiği en iyi intel+nvidia ekran kartı : senin için en iyirender pc'si demek oluyor..