Dostum herkes zamanına göre öğrenir, zamanına göre eleştirilir. Arkadaş yeni olabilir fakat ilerlemiş bir sektörün yenisi. Sen şuanda sıfırdan tuşlu telefon üreten bir markaya ne derece mantık gözüyle bakarsın? Biz bu tarz tasarımları yeni öğrendiğimiz zaman olan 2010lu yılların başında, 2000li yılların sonunda yapıyorduk. Yani o dönemde zaten grafikler bu gibi olduğu için göze batmıyor, şansa hitap dahi edebiliyordu. Fakat şuan öğrenen biri o yıllar gibi çalışma yaparak başlıyorsa o zaman hakaret içermemek kaydıyla her olumsuz eleştiriyi hak ediyordur. Olumsuz eleştiri yıkıcı veya yapıcı olmak zorunda değil. Kötüye kötü demek de ayıp değil. Zaten kötü çalışmaya kötü dendiği için şevki kırılacak bir tasarımcıya da bu piyasanın ihtiyacı yok. Burası eş dost ortamı değil veya kimse hayrına bir şey yapmaz/yaptırmaz. Kendisi için yapsa göze hitap etmez, başkası için yapsa işin hakkını veremez. En kısa zamanda çağın modernizmine ayak uydurması gerekiyor. Renk tonlarının kullanımına, nesnelerin göze hitabına, tipografiye çalışılması gerek. Yani şuan bilinenler tamamen bırakılıp sıfırdan kendini yetiştirmesi gerek, bu sefer yaşadığı döneme ayak uydurarak. Yani eleştiri yapan arkadaşın eleştirisine gayet katılıyorum. Hakaret içermediği için de yapıcı olduğunu düşünüyorum.