Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Premiere'deki sahneyi After Effects'e taşıyamıyorum

Web sitesi
www.instagram.com
Dynamic linkin kullanım senaryosu nedir o halde? Hani iki program arasındaki entegrasyon övülüyor ya. Ben onu anlayamadım. Render alıp ultrakey ile uğraşmadan yapılıyor sandım. Transparan render alıp Premiere'e atayım o zaman. Teşekkür ederim.
O Dynamic Link şutta ise yarıyor. Mesela Photoshop'ta bir fotoğraf yaptın. Yolda giden bir araba fotosu mesela. Araba ayrı katman, yol ayrı katman vs. Bunu .psd yani Photoshop dosyası olarak kaydedersen After Effects'te bunu actigin zaman tıpkı Photoshop'taki gibi katman katman gelir ve sen orda arabana yolda gitme imasyonu verebilirsin. Ağaç filan eklediysen sallanma animasyonu vesaire ekleyip bunu bir video hâline getirebilirsin. Dynamic Link bu tarz şeylere yarar

mfdoom

Üye
Ama sadece dynamic link yöntemini kullanmak zorunda değilsin. Ki bu zaten After'dan Premiere'e atacağın videolarda işe yaramaz. Yani atarsin ama katman katman olacağı için karışık olur ve hicbir şey yapamazsın. Zaten bir abone op butonu yaptığın zaman bunu render alıp öyle Premiere'e atman gerekir. QuickTime .mov uzantılı transparan video render alırsın. Ya da arkaplanı green screen yapıp Premiere'de UltraKey atarsin bu kadar basit
Tekrar merhaba. Arkaplanı nasıl yeşil yapabilirim? Buradaki gibi arkaplanı yeşil belirleyerek efekti uyguluyorum ancak render alırken arkası siyah olarak çıktı alıyor. Ne yapmam gerek?

Ekli dosyalar

• c038O0y.png
    c038O0y.png
    27.1 KB · Görüntüleme: 3
Tekrar merhaba. Arkaplanı nasıl yeşil yapabilirim? Buradaki gibi arkaplanı yeşil belirleyerek efekti uyguluyorum ancak render alırken arkası siyah olarak çıktı alıyor. Ne yapmam gerek?
Orayı yeşil yapman videoyu etkilemez, sadece arkayı yeşil görürsün, ctrl+y yap, oradan yeşili seçip o layer'ı en alt katmana at, böylece yeşil alırsın

mfdoom

Üye
Orayı yeşil yapman videoyu etkilemez, sadece arkayı yeşil görürsün, ctrl+y yap, oradan yeşili seçip o layer'ı en alt katmana at, böylece yeşil alırsın
Dediğini yapamadım ancak şu videodaki şeyleri yaparak transparan almaya çalıştım. Ama videodaki gibi kaydetmeme rağmen o kaydettiğim videoyu bulamaz oldum. Yani görünmüyor. Son kullanılan dosyalar kısmında denk geldim şansa. Onları da sürükleyip kullanmak istediğimde alttaki hataları alıyorum. Kısacası bir videoyu transparan almak istiyorum ama yapamıyorum.

Ekli dosyalar

• 11111111111111.png
    11111111111111.png
    117 KB · Görüntüleme: 4
  • 2222222222222222222.png
    2222222222222222222.png
    5 KB · Görüntüleme: 6

megaboz

Üye
Web sitesi
www.youtube.com
Kardeşim kolay olacak işi kendin iyice zorlaştırıyorsun.

Şöyle yap; Abone ol, beğen gibi animasyonları after da hazırla. After içinden quicktime, rgb+alpha olarak render al.

Hiç bir şekilde ultra key, color key yada green screen vb. uğraşmayan her videona kolayca ekleyebilirsin.

lazrail61

Üye
Abi ben mi anlatamadım yoksa hiç olmayacak bir çözümü mü arıyorum bilemedim. Ama yapmak istediğimi anlatırsam daha iyi olacak sanırım;
Premiere'de video editlerken After'daki hazır "ABONE OL" efektini Premiere'deki videoya eklemek istiyorum. Bunu dynamic link ile yapmıyor muyuz acaba? Şu an bu videoda sadece Encoderla alakalı kısmı gösteriyor.
Transparan şekilde after effects içinden render al (.mov uzantısıyla olacak). Sonra istediğin yerde kullanabilirsin.

İyi forumlar.

mfdoom

Üye
Kardeşim kolay olacak işi kendin iyice zorlaştırıyorsun.

Şöyle yap; Abone ol, beğen gibi animasyonları after da hazırla. After içinden quicktime, rgb+alpha olarak render al.

Hiç bir şekilde ultra key, color key yada green screen vb. uğraşmayan her videona kolayca ekleyebilirsin.
Evet dediğiniz gibi yapmaya çalıştım ama paylaştığım hatada mov uzantılı video açılmıyor.

Ekli dosyalar

• 2222222222222222222.png
    2222222222222222222.png
    5 KB · Görüntüleme: 5

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar