İbrahim Ersan
Üye
Tahminim arkadaşların ücretsiz de olsa birkaç iş yaparak kendilerine portfolyo oluşturmak istemesi ancak herkes aynı şekilde iş yapmak isteyince doğal olarak iş yaptırmak isteyenler de 'ücretsizi varken neden ücretli iş yaptırayım ki?' diye düşünceye giriyor.
Bunun haricinde dediğiniz gibi uğraşmak istemediği için ücretsiz iş yaptırmak isteyenler oluyor, şaşırdığım nokta bu arkadaşların bazılarının da tasarımcı olması. Karşılıklı anlaşılınca sorun yok denilebilir ancak ücreti karşılığında iş yapmak isteyen arkadaşlar da ya ücretsiz yapmak ya da fiyatı düşürmek zorunda kalıyor.
Portfolyo için ücretsiz iş yapılabilir ancak bunu tadında bırakmak önemli, sürekli ücretsiz iş yapacağınız sürede @komutdesign 'ın dediği gibi eğitim videos
Aynen öyle. Fiyatlar gittikçe yükselir durumu ücretsiz veya ucuza işle başlarsanız oluşmaz. Portföyüm için yaptığım stok Mercedes görüntüleriyle bir video var. Ben tabii ki Mercedes'e reklam yapmadım ve bunu o videoyu gören müşteri de biliyor, aptal değil. Ama onun umursadığı şey Mercedes'e video yapılması değil. Videonun güzel olması. O yüzden o videonun fake olduğunu bilse de video güzel diye müşteri teklifini yapıyor.Portfolyo için ücretsiz iş yapılmaz. Birisine eğer ücretsiz iş dersen ilerde 1k fiyat verince bedava yaptığın şey niye bu kadar oldu diye kafanın etini yer hocam. O yüzden portfolyo için her zaman söylerim hayali firmalar oluşturun ve bunlara iş yapın sonrasında hesaplarınızda yada portfolyonuzda paylaşın bedava iş size bir şey getirmez ama yaptığınız pratikler size çok şey kazandırır.
Hayali bir isim bulun hayali bir şirket kurun ve buna tasarım yapın kim nereden bilecek yada bilse ne olacak? Sonuç olarak yeteneğini ortaya koyup sen bir çalışma yapmışsın adam bunun kime yapıldığına bakmaz kimin yaptığına bakar o yüzden arkadaşlar kendinizi boşuna lütfen yormayın. Biliyorum 5 lira 10 lira kazanayım diyorsunuz ama emin olun ilerde fiyatınızı çizmeye başladığınızda müşteri bulamazsınız.